Έκλεισαν έως και του Αγίου Πνεύματος τον ανασχηματισμό

Εντός της εβδομάδας ή το αργότερο έως την επομένη του Αγίου Πνεύματος θα «κλειδώσει» το νέο κυβερνητικό σχήμα, για τη διαμόρφωση του οποίου συνεχίζονται οι επαφές μεταξύ πρωθυπουργού και αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Ο Ευ.Βενιζέλος δηλώνει ότι θα προσπαθήσει να μπει στην κυβέρνηση και εκπρόσωπος της «κεντροαριστεράς». Την ίδια ώρα, όπως όλα δείχνουν, ο Γ.Στουρνάρας οδεύει προς την Τράπεζα

της Ελλάδος.

Κοντά σε υπουργοποίηση βρίσκεται η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία ενδέχεται να αναλάβει κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ αναζητείται υπουργείο για τον Σίμο Κεδίκογλου, ο οποίος έφερε εις πέρας επάξια το έργο του όλο αυτό το διάστημα. Υπουργείο αναμένεται να αναλάβει και ο Μάκης Βορίδης ενώ εκτός κυβερνητικού σχήματος φέρονται οι Άδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Βρούτσης, Κωστής Χατζηδάκης και Χαράλαμπος Αθανασίου.
Στην κυβέρνηση παραμένουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Δημήτρης Αβραμόπουλος, Γιάννης Μιχελάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ υπό μετακίνηση φέρονται οι Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Νίκος Δένδιας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Χρήστος Σταϊκούρας.
Στη θέση τους φαίνεται πως μένουν οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Γιάννης Μανιάτης και εντός κυβερνητικού σχήματος οι Φώφη Γεννηματά και Λεωνίδας Γρηγοράκος. Εκτός αναμένεται να βρεθούν σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι Αθανάσιος Τσαυτάρης και Συμεών Κεδίκογλου, ενώ υποψήφιοι να εισέλθουν στο νέο σχήμα είναι οι Ανδρέας Λοβέρδος, Πάρις Κουκουλόπουλος, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Συλβάνα Ράπτη και Γιώργος Κουτρουμάνης.

Βέβαια, για την τελική ισορροπία της νέας κυβέρνησης και τα πολιτικά μηνύματα που θα εξαχθούν από αυτή, ουδείς μπορεί να εκτιμήσει με ασφάλεια αν δεν ανακοινωθεί η τελική λίστα. Άλλωστε, οι καραμπόλες της τελευταίας στιγμής είναι, συχνά, αυτές που χαρακτηρίζουν έναν ανασχηματισμό αλλάζοντας άρδην τα σχέδια που είχαν οι εμπνευστές του.
Keywords
Τυχαία Θέματα