«Εκκρεμούν θέματα για την εκταμίευση των δόσεων»

«Καμπανάκι» για τις καθυστερήσεις της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την υλοποίηση/εκπλήρωση των προαπαιτούμενων δράσεων έκρουσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ σε επιστολή που απηύθυνε προς το ολλανδικό Κοινοβούλιο.

Σε τηλεγράφημά του το Bloomberg τονίζει ότι ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι οι όποιες καθυστερήσεις στην επιστροφής της τρόικας στην Ελλάδα έχουν τις αιτίες τους στην ελληνική κυβέρνηση. Όπως τόνισε η ελληνική

πλευρά δεν έχει καλύψει όλες τις προϋποθέσεις και τους όρους για την εκταμίευση των δόσεων του τέταρτου τριμήνου του 2013.

«Το Eurogroup θα συζητήσει για την επόμενη δόση προς την Ελλάδα με βάση την επόμενη έκθεση προόδου»αναφέρεται στην επιστολή, ωστόσο ξεκαθαρίζεται ότι παραμένει άγνωστο πότε η τρόικα θα επιστρέψει στην Ελλάδα για την επόμενη αξιολόγηση.

Τέλος, ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε πως το Eurogroup ενδεχομένως να εγκρίνει το Φεβρουάριο την επόμενη δόση προς την Πορτογαλία και ότι η αναδιάρθρωση του ισπανικού τραπεζικού τομέα θα απαιτήσει μια πενταετία.

Keywords
Τυχαία Θέματα