Εκείνη με μαχαίρι, εκείνος με αεροβόλο

Λησταρχίνα-τρόμος, για υπαλλήλους γαλακτοπωλείων, Σούπερ Μάρκετ και πρατηρίων υγρών καυσίμων, έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας μαζί με τον συνεργό της, ο οποίος, στο παρελθόν είχε συλληφθεί και καταδικαστεί για ανθρωποκτονία!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η 39χρονη, που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας, της Ασφάλειας Αττικής, οπλισμένη με μαχαίρι, εισέβαλε στα καταστήματα, που λήστευαν, τη στιγμή ακριβώς, που ο 38χρονος συνεργός της, είχε ήδη μπει στο κατάστημα και είχε ακινητοποιήσει

τους υπαλλήλους με την απειλή αεροβόλου πιστολιού. Κραδαίνοντας το μαχαίρι στα χέρια, όση ώρα οι ταμίες ήταν ακινητοποιημένη από τον συνεργό της, περνούσε πίσω από τα ταμεία, τα άδειαζε από χρήματα και διέφευγε με αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 38χρονος. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας, μετά τις καταγγελίες που γίνονταν κατά καιρούς για ληστείες από ζευγάρι ληστών με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία, κατάφεραν να μπουν στα ίχνη τους.

Στην Κυψέλη το μπλόκο

Ετσι, μετά την τελευταία ληστρική επέλαση σε γαλακτοπωλείο, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, γνωρίζοντας τα χαρακτηριστικά του οχήματος με το οποίο διέφευγαν από τις επιχειρήσεις που λήστευαν, κατάφεραν να το εντοπίσουν στην περιοχή της Κυψέλης και να περάσουν χειροπέδες στο ζευγάρι. Η 39χρονη είναι σεσημασμένη για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ ο 38χρονος, πέρα από την ανθρωποκτονία για σωματικές βλάβες και υποθέσεις ναρκωτικών επίσης.

Η Αστυνομία, στην επίσημη ενημέρωσή της αναφέρει ότι το ζευγάρι προέβαινε σε ληστείες σε Σούπερ Μάρκετ, καταστήματα ταχυδρομικών υπηρεσιών, πρατήρια υγρών καυσίμων και γαλακτοπωλεία, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Στην κατοχή τους και στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό, που είχαν αφαιρέσει προηγουμένως από το γαλακτοπωλείο, αεροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα και μεταλλικές σφαίρες καθώς και ρουχισμός, που, όπως διαπιστώθηκε, έχει χρησιμοποιηθεί κατά τη διάπραξη ληστειών.

«Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα», συνεχίζει η Αστυνομία «η δράση τους ξεκινά από τις αρχές του μήνα Αυγούστου του τρέχοντος έτους. Οι κατηγορούμενοι, είχαν προμηθευτεί τον αναγκαίο οπλισμό και πλήθος από είδη απόκρυψης των χαρακτηριστικών τους, όπως κράνη, κουκούλες, καπέλα, μάσκες προσώπου κ.λπ., προκειμένου να καθίσταται δύσκολη τόσο η ταυτοποίηση όσο και η συσχέτισή τους με τις συγκεκριμένες πράξεις».

Με όπλο ο 38χρονος

Στη συνέχεια, περιγράφεται ο τρόπος δράσης του ζευγαριού: «Κατά κύριο λόγο ο 38χρονος, εισέρχονταν πρώτος στα καταστήματα και με απειλή όπλου ακινητοποιούσε υπαλλήλους και τυχόν πελάτες και ακολουθούσε η 39χρονη, η οποία με απειλή μαχαιριού εισέρχονταν στο χώρο των ταμείων και αφαιρούσε χρηματικά ποσά.

Στη συνέχεια διέφευγαν με μοτοσυκλέτες, τις οποίες είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο». Σε έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας στην οικία τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, επιπλέον, είδη ρουχισμού, που φορούσαν κατά τη διάπραξη ληστειών.

Οι περιοχές που έδρασαν

Από την προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν, επιπλέον, 5 ληστείες και απόπειρα ληστείας σε καταστήματα στο Νέο Κόσμο, στην Κυψέλη, στη Νέα Σμύρνη και στον Άγιο Παντελεήμονα και δύο κλοπές μοτοσικλετών.

Και καταλήγει η Αστυνομία για το ποινικό παρελθόν των συλληφθέντων: «Ο 38χρονος έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για ανθρωποκτονία, παράβαση του νόμου περί όπλων και περί ναρκωτικών και επικίνδυνες σωματικές βλάβες και η 39χρονη για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών». Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα