Εκατοντάδες οι μετασεισμοί στην Κεφαλονιά

Ξεπερνούν τους 250, οι μετασεισμοί στην Κεφαλονιά, μετά την ισχυρή δόνηση των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε την Κυριακή. Συγκεκριμένα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 25 δονήσεις ισχυρότερες των 4 βαθμών και περισσότερες από 130 με μέγεθος μεγαλύτερο των 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Την ίδια ώρα, στο νησί, συνεχίζεται ο έλεγχος των τεχνικών κλιμακίων, ενώ, από τα 500 σπίτια που υπέστησαν ζημιές και έχουν ελεγχθεί, τα μισά κρίθηκαν μη κατοικήσιμα. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί στο περίπου 5% του συνόλου των κατασκευών στο νησί.

Στο νησί βρίσκεται κλιμάκιο επιστημόνων και

τεχνικών της ΕΥΔΑΠ προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία των δικτύων, ενώ υπάλληλοι του δήμου συνεχίζουν να απομακρύνουν βράχους από τους δρόμους ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία σε όλο το οδικό δίκτυο του νησιού. Επίσης εξετάζεται η μεταφορά των σεισμοπλήκτων σε ξενοδοχειακές μονάδες που παρέμεναν κλειστές λόγω εποχής.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Αθανάσιου Γκανά, τις τελευταίες τέσσερις ημέρες εκδηλώνονται σεισμικές δονήσεις στην περιοχή της Άσσου Κεφαλονιάς από ρήγμα που ενεργοποιήθηκε μετά τον σεισμό της Κυριακής.

Keywords
Τυχαία Θέματα