Εκατόμβη νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Συνεχείς αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιούν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στην πόλη της Γάζας, σκορπώντας το θάνατο σε άμαχους και μη Παλαιστίνιους, με τον αριθμό των νεκρών να ξεπερνά τους 120.

Μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού από το Τελ Αβίβ ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ βομβάρδισε 60 στόχους κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς το Σάββατο. Από την πλευρά των Παλαιστίνιων εκτοξεύτηκαν προς το ισραηλινό έδαφος 5 ρουκέτες, γεγονός που σημαίνει

ότι η νύχτα ήταν σχετικά ήρεμη. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, από την έναρξη των συγκρούσεων έχουν εκτοξευτεί από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ περισσότερες από 690 ρουκέτες.

Καμία διάθεση για εκεχειρία από το Ισραήλ

Το Ισραήλ κρατά σκληρή στάση και όπως φαίνεται δεν πρόκειται να προβεί στη σύναψη οποιασδήποτε συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός με τους αντάρτες.

Εξάλλου, την Παρασκευή η Ουάσινγκτον συμφώνησε με το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τα εδάφη του, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Πεντάγωνο. Ωστόσο, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ, εξέφρασε τις ανησυχίες του στον Ισραηλινό ομόλογό του Μοσέ Γιαλόν, σχετικά με «τον κίνδυνο της περαιτέρω κλιμάκωσης της κατάστασης. Παράλληλα τόνισε την ανάγκη «όλες οι πλευρές να κάνουν ό, τι είναι δυνατό προκειμένου να προστατεύσουν τον άμαχο πληθυσμό και εντέλει να αποκατασταθεί η ηρεμία στην περιοχή».

Το άρθρο Εκατόμβη νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα