Εκατό ευρώ με αντάλλαγμα τη Μαρία!

Με εκατό ευρώ η βιολογική μητέρα της μικρής Μαρίας την άφησε στην Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή για κείνη αλλά και για την υπόλοιπη οικογένεια. Όπως δηλώνει η 65χρονη γιαγιά της μητέρας Σάσα Ρούσεβα και προγιαγιά της Μαρίας, η Ζεϊνέπ στο αμερικανικό δίκτυο CBS, «Άφησε το παιδί και πήρε μόλις 100 ευρώ για να αγοράσει εισιτήρια και να γυρίσει στο σπίτι στα άλλα παιδιά της", είπε, αλλά

δεν διευκρίνισε ποιος έδωσε στη Ρούσεβα τα χρήματα.

Η προγιαγιά της μικρής είπε πως η μητέρα της «Μετά έκλαιγε όλη την ώρα για το παιδί. Αργότερα δεν μπορούσε να βρει τα χρήματα για να γυρίσει πίσω (στην Ελλάδα). Η Σάσα πρέπει να αγοράσει φάρμακα και τρόφιμα για τα παιδιά, και τα χρήματα δεν είναι αρκετά» πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, η αδελφή της Μαρίας δήλωσε ότι θέλει την αδερφή της να γυρίσει πίσω στον καταυλισμό τους στη Βουλγαρία. «Μού αρέσει πάρα πολύ που μοιάζει πολύ με μένα, και θέλω να γυρίσει πίσω στο σπίτι της. Θα αναλάβουμε τη φροντίδα της και μπορώ να βοηθήσω τη μητέρα μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Στόγιαν Τοντόροφ πάντως, ένας γείτονας των Ρούσεφ, παραπονέθηκε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αυτός και η οικογένειά του κάθε μέρα, αναφέροντας ότι οι αρχές δεν ενδιαφέρονται να βοηθήσουν τους Ρομά. "Έρχονται σε εμάς μόνο την παραμονή των εκλογών με την ελπίδα να πάρουν τις ψήφους μας" δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Κοίτα πώς ζούμε μέσα στη δυστυχία. Πριν από χρόνια ένας άνδρας δολοφονήθηκε στη γειτονιά μας και κανείς δεν έδωσε σημασία, ενώ τώρα εδώ έχουν συγκεντρωθεί πλήθη κόσμου εξαιτίας ενός κοριτσιού» είπε ο Τοντόροφ, δείχνοντας τους δημοσιογράφους από όλη την Ευρώπη που έχουν φτάσει στην περιοχή.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε χρήματα για να φροντίσουν τα παιδιά μας» ανέφερε.

Η βιολογική της μητέρα της Μαρίας δήλωσε σε βουλγαρικό κανάλι ότι είχε γεννήσει το παιδί στην Πάτρα όπου εργαζόταν εκείνη την περίοδο. Η δήλωση αυτή έχει κινητοποιήσει τις αρμόδιες αρχές της Αχαϊκής πρωτεύσας, που κάνουν έρευνες στα αρχεία δύο νοσοκομείων.

Τώρα εναπόκειται στην ελληνική Δικαιοσύνη να αποφασίσει εάν θα επιστραφεί η μικρή Μαρία στους φυσικούς γονείς της στη Βουλγαρία. Η απόφαση θα βασιστεί από το αν το παιδί κινδυνεύει από την επιστροφή του στην οικογένεια των Ρομά. Σύμφωνα πάντως με βουλγαρικά ΜΜΕ, η νομοθεσία της χώρας προβλέπει ότι η μικρή Μαρία θα εισαχθεί σε ίδρυμα και δεν θα δοθεί πίσω στην οικογένεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα