Εκανε φτερά σπάνια Μπαλαρίνα του Ντεγκά

Αφαντος έγινε ένας σπάνιος πίνακας του Γάλλου ιμπρεσιονιστή Εντγκάρ Ντεγκά, που απεικόνιζε μία από τις περίφημες «Μπαλαρίνες» του, και είχε βρει στέγη μέχρι πρόσφατα στην οικία-γκαλερί ενός 70χρονου συλλέκτη στην Κύπρο.

Ο περίφημος πίνακας του Εντγκάρ Ντεγκά, ο οποίος υπήρξε ένας από τους θεμελιωτές του ιμπρεσιονισμού και ασχολήθηκε σχεδόν εμμονικά με τις χορεύτριες της Οπερας του Παρισιού, απεικονίζοντας αυτές σε έργα που προκάλεσαν πολλά σχόλια για την ηδονεβλεπτική του τάση,

δεν ήταν ασφαλισμένος όπως και τα υπόλοιπα κλοπιμαία συνολικής αξίας 157.000 ευρώ από ένα μεταλλικό χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε επτά χρυσά ρολόγια, τρία ζευγάρια χρυσά γυαλιά όπερας, τρία χρυσά γυαλιά και 20 μανικετόκουμπα.

Ο πίνακας του 1870 με τίτλο «Μπαλαρίνα που προσαρμόζει το γοβάκι της» («Ballerina adjusting her slipper»), διαστάσεων 61X47 εκατοστών, είχε περιέλθει στην κατοχή του Μάριου Βασιλειάδη, δικηγόρου που ζει στην Απαισιά της επαρχίας της Λεμεσού, από γενιά σε γενιά, γι’ αυτό και δεν ήταν προς πώληση καθώς είχε συναισθηματική αξία για τον ίδιο. Ο κύριος Βασιλειάδης διαβεβαιώνει την αυθεντικότητά του με πιστοποιητικά αυθεντικότητας τα οποία κατά τις εκτιμήσεις του, διαμορφώνουν την αξία του στα 6 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, δύο Ελληνοκύπριοι, 44 και 53 ετών, οι οποίοι είχαν επισκεφτεί την κατοικία του εκφράζοντας ενδιαφέρον για την αγορά άλλων πινάκων ζωγραφικής, βρίσκονται υπό κράτηση ως ύποπτοι. Οι ίδιοι ωστόσο αρνούνται τις κατηγορίες.

Οι αρχές της Λεμεσού αναζητούν επίσης 53χρονο Ρώσο επιχειρηματία, κάτοικο Λεμεσού, που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για συγκεκριμένο αριθμό πινάκων και είχε προχωρήσει σε συμφωνία 3 εκ. €.

Keywords
Τυχαία Θέματα