Εισβολές με αυτοκίνητα: Πώς απετράπησαν κλοπές σε Αιγάλεω και Αίγιο

Εισβολές με αυτοκίνητα: Πετώντας από ψηλά… γλάστρες και μπουκάλια (!) ο ιδιοκτήτης κάβας ποτών και οι γείτονες, έτρεψαν σε φυγή μέλη συμμορίας την ώρα που επιχειρούσαν να αρπάξουν το χρηματοκιβώτιο από την επιχείρηση στο ισόγειο!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν στο κέντρο του Αιγίου, λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης. Η σπείρα, που αποτελείτο τουλάχιστον από πέντε άτομα, είχαν βάλει στο στόχαστρο την επιχείρηση ποτών, καθώς υπέθεσαν ότι λόγω των εορταστικών ημερών και της κατανάλωσης σε ποτά, το χρηματοκιβώτιο θα ήταν γεμάτο χρήματα…

Με κλεμμένο όχημα,

έφθασαν έξω από την επιχείρηση, έσπασαν τη τζαμαρία και το προστατευτικό ρολό και ετοιμάζονταν για την τελική έφοδο στο εσωτερικό του καταστήματος. Από το θόρυβο, όμως, που προκλήθηκε, έγιναν αμέσως αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη, ο οποίος διαμένει ακριβώς πάνω από την επιχείρησή του αλλά και από γείτονες, οι οποίοι μέσα στη νύχτα βγήκαν στα μπαλκόνια τους να δουν τι συμβαίνει. Όπως ανέφεραν κάποιοι στην Αστυνομία μέλος της πενταμελούς σπείρας κρατούσαν και καραμπίνα.

Παράτησαν το χρηματοκιβώτιο

Μπροστά στην απρόσμενη γι’ αυτούς κατάσταση που δημιουργήθηκε, παράτησαν το χρηματοκιβώτιο και τράπηκαν σε φυγή μπαίνοντας πάλι στο κλεμμένο όχημα. Μία ώρα αργότερα, η συμμορία που επιτίθενται νυχτερινές ώρες στις προσόψεις καταστημάτων πάντα με αυτοκίνητα μεγάλης ιπποδύναμης, εξαπέλυσε μια ακόμη πανομοιότυπη επίθεση. Όμως κι αυτοί έγιναν αντιληπτοί και αναγκάστηκαν να οπισθοχωρήσουν και να τραπούν σε φυγή.

Θαμώνες καταστημάτων

Αυτή τη φορά ήταν θαμώνες γειτονικών καταστημάτων, οι οποίοι βγήκαν από τον θόρυβο που προκλήθηκε στο δρόμο. Τα μέλη της συμμορίας  εισέβαλαν με ΙΧ σε κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών, στην οδό Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο Αιγάλεω, περίπου στις 3 τα ξημερώματα, σπάζοντας την πρόσοψη του καταστήματος.

Οι δράστες στην πρώτη επίθεσή τους μ αυτόν τον τρόπο σε κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών, εγκατέλειψαν το κλεμμένο όχημα που χρησίμευσε ως πολιορκητικός κριός και διέφυγαν με άλλο αυτοκίνητο όπου τους περίμενε άλλο μέλος της ίδιας συμμορίας. Το αυτοκίνητο που εγκαταλείφθηκε μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια στην προσπάθεια των αστυνομικών να εντοπίσουν αποτυπώματα η στοιχεία DNA των δραστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα