«Είσαι “λαγός” – Ντροπή σου»: Βαριές κουβέντες στον «αέρα» μεταξύ αγροτών – Η εικόνα στα μπλόκα, ποιοι δρόμοι και για πόσο θα είναι κλειστοί (video)

«Σφάχτηκαν» στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Σερρών Γιάννης Παναγής και ο εκπρόσωπος του μπλόκου της Νίκαιας Βαγγέλης Μπούτας. Αίσθηση προκαλεί η αντιπαράθεσή τους την ώρα που οι αγροτικές κινητοποιήσεις εισέρχονται σε κρίσιμη καμπή.

«Είσαι “λαγός” κ. Μπούτα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγής για να λάβει την απάντηση από τον εκπρόσωπο του μπλόκου της Νίκαιας «εσύ είσαι λαγός και μάλιστα με 8 πόδια!».

«Ντροπή σου» έσπευσε να προσθέσει ο εκπρόσωπος

της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Σερρών. «Ντροπή επειδή λέω την αλήθεια», η ανταπάντηση του κ. Μπούτα.

Στη δημόσια κόντρα παρενέβη και ο Δημήτρης Δημογιάννης γ.γ. της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων ο οποίος χθες βρέθηκε στο μέγαρο Μαξίμου και κατέθεσε αιτήματα.

Σε… κομμάτια το αγροτικό μέτωπο

Οι κινήσεις του Μεγάρου Μαξίμου δημιούργησαν ρήγματα στο μέτωπο των αγροτών, που έσπασε σε τέσσερα κομμάτια, ωστόσο αυτό δεν διέρρηξε την πλευρά των πιο σκληροπυρηνικών, καθώς η πρωτοβουλία 28 μπλόκων από την περιοχή της Φθιώτιδας να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου με το Μαξίμου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των άλλων αγροτών, που τους κατηγορούν για διάσπαση και κινήσεις εντυπωσιασμού.

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Νίκαιας

Τη συνέχιση του αγώνα αποφάσισαν χθες το βράδυ σε συνεδρίαση τους τα μέλη της γενικής συνέλευσης του μπλόκου της Νίκαιας, με κλιμάκωση των δράσεων διαμαρτυρίας από μέρα σε μέρα.

Όπως αποφάσισαν, σήμερα στις 4 το απόγευμα θα κλείσουν την παλιά Εθνική Οδό Λάρισας-Βόλου στο ύψος του Κιλελέρ για ένα τρίωρο ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιήσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις εφορείες των Θεσσαλικών πόλεων και έπεται και συνέχεια.

«Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε» είναι το μήνυμα που εκπέμπει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των αγροτών αλλά και λοιπών κοινωνικών ομάδων στην Αθήνα. Παράλληλα, οι αγρότες διαμηνύουν προς την κυβέρνηση και «σ” όλους όσοι, με διάφορους, τρόπους, την σιγοντάρουν», ότι «με σκυμμένο το κεφάλι δεν πρόκειται ν’ αποχωρήσουμε».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση οι εκπρόσωποι του μπλόκου ξεκαθάρισαν ότι σε διάλογο για «το πόσο βαθιά θα μπει το μαχαίρι της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ στο λαιμό μας» δεν θα πάνε.

Ποιοι δρόμοι και για πόσο θα είναι κλειστοί

Σε επ” αόριστον αποκλεισμό των Τεμπών προχώρησαν οι αγρότες ενώ κλειστή είναι η εθνική οδός Αθήνων – Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού.

Όσον αφορά τα μπλόκα στην Κεντρική Μακεδονία και στο νομό Θεσσαλονίκης, η εικόνα σήμερα διαμορφώνεται ως εξής:

Τα Μάλγαρα και τα Γιαννιτσά παραμένουν επ” αόριστον κλειστά.
Στη Χαλκηδόνα οι αγρότες θα κλείσουν το δρόμο από τις 10:00 π.μ. έως τις 18:00 μ.μ.
Στο Δερβένι οι αγρότες θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό όλων των λωρίδων από τις 11:00 π.μ. έως τις 15:00μ.μ., ενώ από τις 15:00 μ.μ. έως τις 18:00 μ.μ. η κυκλοφορία θα πραγματοποιείται από μια λωρίδα.
Στον κόμβο Κερδυλλίων ο δρόμος θα είναι κλειστός από τις 12:00 μ.μ. έως και τις 24:00 μ.μ.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών στα Χάνια
Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους, αποκλείοντας δύο φορές την ημέρα την εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου, αποφάσισαν αγρότες και κτηνοτρόφοι μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας.
Οι συγκεκριμένοι αγρότες παραμένουν στη θέση «Μεγάλα Χωράφια» κλείνοντας, από σήμερα Τρίτη, την εθνική οδό από τις 12 έως τις 12.30 το μεσημέρι και από τις 5 έως τις 5.30 το απόγευμα.
Όπως έκαναν γνωστό για τις παραπέρα δράσεις τους αναμένουν τις αποφάσεις του συντονιστικού τους σε σύμπλευση με το μπλόκο της Νίκαιας στη Θεσσαλία.

Αχαΐα
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της δυτικής Αχαϊας, με πολύωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, ενώ συνεχίζονται οι αποκλεισμοί των εθνικών οδών Πατρών-Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου, και Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στην Αιτωλοακαρνανία.

Οι αγρότες μετά το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα επέστρεψαν στα μπλόκα. Εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής παρέδωσε χθες στην κυβέρνηση πλαίσιο προτάσεων, εκφράζεται όμως και δυσαρέσκεια από πολλούς αγρότες σε διάφορα μπλόκα για την κίνηση αυτή.

Keywords
Αναζητήσεις
μπουτας εισαι λαγος
Τυχαία Θέματα