Είναι γεγονός! Το Facebook βλάπτει σοβαρά το γάμο…

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Βοστώνης σε 43 πολιτείες, σε ποσοστό 32% οι χρήστες του Facebook χωρίζουν ευκολότερα τον/την σύντροφό τους σε σύγκριση με τους μη χρήστες και το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει αναδειχθεί σε «προγνωστικό δείκτη διαζυγίων».

Ειδικότερα, οι ερευνητές διαίρεσαν τον αριθμό λογαριασμών του Facebook κάθε πολιτείας με τον πληθυσμό της, για να διαπιστώσουν ότι μια αύξηση

χρηστών σε ποσοστό 20%, συνδέεται με αύξηση 2,18% του ποσοστού διαζυγίων. Το παράδοξο στη μελέτη είναι ότι μεταβλητές, όπως η ηλικία, το φύλο και η απασχόληση, δεν επηρέασαν καθόλου την συσχέτιση μεταξύ διαζυγίων και Facebook.

Παράλληλα, η ομάδα του καθηγητή Katz εξέτασε και τα δεδομένα από σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2011 στο πανεπιστήμιο του Τέξας ανάμεσα σε 1.160 ζευγάρια ηλικίας από 18 μέχρι 39 ετών, στα οποία τέθηκε το ερώτημα πόσο ευτυχισμένοι ήταν με τον γάμο τους.

Οι μη χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δήλωσαν σε ποσοστό 11,4% πιο ικανοποιημένοι από το γάμο τους σε σύγκριση με τους χρήστες των social media. Επίσης, στην ίδια έρευνα οι χρήστες των social media δήλωσαν σε ποσοστό 32% ότι φεύγουν ευκολότερα από τον γάμο τους, σε σύγκριση με τους μη χρήστες.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταφεύγουν σε αυτά για να αναζητήσουν συναισθηματική υποστήριξη, αλλά τους είναι και ευκολότερο να απατήσουν τον σύντροφό τους, αφού μέσω των social media μπορούν να γνωρίσουν νέους υποψήφιους συντρόφους…

Το άρθρο Είναι γεγονός! Το Facebook βλάπτει σοβαρά το γάμο… εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα