Εικόνες φρίκης στο Λονδίνο: 12 οι νεκροί- Αγωνία για τους αγνοούμενους (pics-vid)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σαν μία από τις πιο μεγάλες πυρκαγιές στην ιστορία της Βρετανίας καταγράφεται η φωτιά που σάρωσε τον 24ώροφο Grenfell Tower στο δυτικό Λονδίνο, σε μόλις 15 λεπτά.

Αιτία της τραγωδίας είναι έκρηξη ψυγείου σε διαμέρισμα του 2ου ορόφου.

Δώδεκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους με τη Scotland Yard να αναφέρει ότι

ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά.

Περισσότεροι από 70 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, με τους είκοσι να είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Επικεφαλής οργάνωσης που συμμετέχει στην επιχείρηση εντοπισμού των θυμάτων αποκάλυψε, σύμφωνα με τη Daily Mail, ότι κανείς από τους ενοίκους των τριών τελευταίων ορόφων δεν μπορεί να έχει επιβιώσει.

«Εχουμε μια λίστα με αγνοούμενους, υπάρχουν τόσο πολλοί. Είναι πιθανό να ξεπερνούν τους 50, πιθανότατα εκατοντάδες», είπε.

Trapped residents in flames & signaling for help at #GrenfellTower (DISTURBING)https://t.co/XCuNKhKgj5 pic.twitter.com/9nkZtz2Ogk

— RT (@RT_com) June 14, 2017

Ένοικοι από τους υψηλότερους ορόφους πετούσαν τα παιδιά τους από τα παράθυρα και στη συνέχεια πηδούσαν και οι ίδιοι, ενώ πολλοί έφτιαχναν σχοινιά με σεντόνια και κουβέρτες, ακόμη αλεξίπτωτα.

Μια μητέρα πέταξε το μωρό της από τον 10ο όροφο, το οποίο επέζησε με μερικά σπασμένα κόκαλα και μώλωπες, καθώς το έπιασαν από κάτω άτομα που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης και διάσωσης.

Ten warnings over the last four years on London's #GrenfellTower which killed six in a blaze last night https://t.co/hiasvZhEM5 pic.twitter.com/M0jz9tkp3V

WikiLeaks (@wikileaks) June 14, 2017

Όσοι μπόρεσαν να εγκαταλείψουν το κτίριο εγκαίρως ανέφεραν ότι το εσωτερικό του πύργου ήταν «σαν την κόλαση επί γης» καθώς περνούσαν πάνω από νεκρούς. Δεν ακούστηκε κανένας συναγερμός φωτιάς, το σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης δεν λειτουργούσε και η μοναδική σκάλα ήταν αποκλεισμένη.

#GrenfellTower fire witness describes seeing baby caught after being dropped from burning building https://t.co/F9hHVnlmiG pic.twitter.com/AcMGrrtaDE

— IBTimes UK (@IBTimesUK) June 14, 2017

Για τουλάχιστον ακόμα 24 ώρες θα επιχειρούν οι πυροσβέστες στην πυρκαγιά του 24ώροφου κτιρίου εργατικών κατοικιών στο δυτικό Λονδίνο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η πυροσβεστική υπηρεσία.

«Ήταν μια πολύ μεγάλη και πολύ σοβαρή πυρκαγιά. Αναμένω ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου θα είναι στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς για τις επόμενες τουλάχιστον 24 ώρες», δήλωσε η Επίτροπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λονδίνου Ντάνι Κότον.

Ο Πύργος Grenfell χτίστηκε το 1974 και η ανακαίνισή του ολοκληρώθηκε μόλις το 2016. Τώρα αφού οι φλόγες κατέκαψαν τα πάντα κινδυνεύει ακόμα και με κατάρρευση.

This is NOT a scene from a movie. This is real life. Highrise totally destroyed in flames

#GrenfellTower #London pic.twitter.com/l6jl2seYTP

— Raz_Music (@DJRaz_Music) June 14, 2017

Το άρθρο Εικόνες φρίκης στο Λονδίνο: 12 οι νεκροί- Αγωνία για τους αγνοούμενους (pics-vid) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα