Εικόνες εξαθλίωσης για λίγα δωρεάν ζαρζαβατικά

Ανάπτυξη και ανάκαμψη, λέξεις που έχουν επανέλθει στο καθημερινό λεξιλόγιο της κυβέρνησης, που με πρωτογενή πλεονάσματα κάνει λόγο για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και ό,τι αυτή συνεπάγεται.

Όμως, η πραγματικότητα για τους πολίτες είναι διαφορετική και σίγουρα λιγότερο (υπερ)αισιόδοξη. Βλέποντας κανείς τις φωτογραφίες από τις ατελείωτες ουρές πολιτών κατά την δωρεάν διανομή προϊόντων των παραγωγών των λαϊκών αγορών, στο πλαίσιο της κινητοποίησης τους, σίγουρα δεν σχηματίζει πλατύ χαμόγελο στα χείλη.

Οι παραγωγοί

στον Κολωνό έχουν απευθύνει έκκληση για ασθενοφόρα σε περίπτωση προβλημάτων από τον συνωστισμό, ενώ οι πολίτες, που έχουν φτάσει στα όριά τους, προσπαθούν με σπρωξίματα και σηκωμένα χέρια να πάρουν ό,τι προλάβουν. Γονείς με τα μωρά στα χέρια τους να κλαίνε στέκονται στην ουρά για να παραλάβουν λίγα φρούτα και λαχανικά δωρεάν, ενώ δεν λείπουν οι εντάσεις μεταξύ τους.

Στην Αττική, η δωρεάν διανομή των οπωρολαχανικών γίνεται σε επτά περιοχές: στην Άνω Νέα Σμύρνη στην οδό Ελλησπόντου, στο Περιστέρι στον Άγιο Αντώνιο, στον Κολωνό στην οδό Επιδαύρου, στη Δραπετσώνα στην οδό Ρήγα Φεραίου, στη Νίκαια στην οδό Φιλαδέλφειας, στο Μενίδι στο Δημαρχείο (Μποσδα) και στην Ελευσίνα στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως. Στη Θεσσαλονίκη η διανομή γίνεται στη Καμάρα.

Η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης; Οι εικόνες πάντως δεν μαρτυρούν κάτι τέτοιο…

Keywords
Τυχαία Θέματα