Εύσημα Λαγκάρντ στην Κύπρο

Τα εύσημα στην Κύπρο απένειμε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, «για τη διατήρηση της εφαρμογής του προγράμματος στο σωστό δρόμο».

Η κα Λαγκάρντ με αφορμή την χθεσινή απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ για την εκταμίευση 83,3 εκατ. ευρώ προς την Κύπρο, μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης του οικονομικού

της προγράμματος, με γραπτή δήλωσή της τονίζει ότι:

«Οι κυπριακές Αρχές θα πρέπει να επαινεθούν για τη διατήρηση της εφαρμογής του προγράμματος στο σωστό δρόμο, την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων τους, με σημαντικά περιθώρια, την προώθηση των δημοσιονομικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, καθώς και την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Ωστόσο, ενώ τα μακροοικονομικά αποτελέσματα του 2013 ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα, οι προοπτικές εμπεριέχουν προκλήσεις. Η πλήρης και έγκαιρη εφαρμογή της πολιτικής, η ευρεία αποδοχή από το κοινό και η συνεχιζόμενη στήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους της Κύπρου παραμένουν ζωτικής σημασίας για την επιτυχία του προγράμματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα