Εφοριακός «μαϊμού» έδινε υποσχέσεις σε επιχειρηματίες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στις ημέρες της οικονομικής κρίσης και των πολλών οικονομικών προβλημάτων των επιχειρήσεων, εμφανιζόταν ως υψηλόβαθμος εφοριακός με πολλές και επίσης υψηλές διασυνδέσεις και επαφές με προϊσταμένους διαφόρων Οργανισμών και Δημοσίων Φορέων.

Όταν προσέγγιζε τα υποψήφια θύματα, άφηνε σαφώς να εννοηθεί ότι μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα γι αυτά.

Υποσχόταν να γίνει ασπίδα προστασίας έναντι των εισπρακτικών μηχανισμών

Όπως, να εντάξει τις επιχειρήσεις τους σε προγράμματα ΕΣΠΑ, να αποτρέψει…

ελέγχους και να μπει… ασπίδα προστασίας από άλλους ελέγχους στο μέλλον και εν τέλει να μειώσει φορολογικά πρόστιμα και βέβαια να επισπεύσει τις… χρονοβόρες διαδικασίες για όλα αυτά.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας των αστυνομικών της ασφάλειας Θεσσαλονίκης που σχημάτισαν δικογραφία κατά 53χρονου σε βαθμό κακουργήματος και απάτες και απόπειρες απατών, οκτώ ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, έπεσαν στα δίχτυα του.

Απέσπασε 11.880 ευρώ από οκτώ θύματα- Προσπαθούσε και για άλλα

Από αυτούς με βάση τις καταθέσεις τους απέσπασε το ποσό των 11.180 ευρώ, ενώ από πολλούς άλλους που επιχείρησε να εξαπατήσει προσπάθησε, χωρίς να τα καταφέρει να αποσπάσει άλλα 26.990 ευρώ.

Ο… εφοριακός με τις…. υψηλές διασυνδέσεις και τα πολλά… μέσα στις δημόσιες Υπηρεσίες, έκανε αυτή τη δουλειά εδώ και δύο χρόνια.

Θεωρείται πως τα θύματα είναι πολύ περισσότερα

Θεωρείται ότι οι αριθμοί τόσο αυτών που εξαπάτησε όσο και αυτών που προσπάθησε, είναι πολύ μικροί γι αυτό η έρευνα συνεχίζεται για να αποκαλυφθεί όλο το εύρος της απάτης των δύο χρόνων.

Προς το παρόν η δικογραφία υποβάλλεται στον εισαγγελέα, ο οποίος θα παραπέμψει την υπόθεση στην κύρια ανάκριση λόγω του κακουργηματικού χαρακτήρα της δίωξης.

Το άρθρο Εφοριακός «μαϊμού» έδινε υποσχέσεις σε επιχειρηματίες εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα