Εφοριακοί επίθεση: Οδηγός φορτηγού γροθοκόπησε γυναίκα εφοριακό

Εφοριακοί επίθεση: Άγρια επίθεση δέχθηκαν εφοριακοί στο Ρέθυμνο της Κρήτης από οδηγό φορτηγού του οποίου ζήτησαν τα έγγραφα για το φορτίο που μεταφέρει.  Πρόκειται για δύο εφοριακούς της ΑΑΔΕ ένα άντρα 58 ετών και μία γυναίκα 55 ετών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το περιστατικό σημειώθηκε ενώ η ελεγκτής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) επιχείρησε να διενεργήσει έλεγχο σε φορτηγό αυτοκίνητο αναφορικά με το φορτίο που μετέφερε

και τα παραστατικά διακίνησής που θα όφειλαν να το συνοδεύουν. .

Τελικά, οι δύο υπάλληλοι κατέληξαν στο νοσοκομείο με τη γυναίκα να φέρει βαριά τραύματα, ενώ ο οδηγός του φορτηγού διέφυγε και αναζητείται από την αστυνομία. Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Ρεθύμνου Γιώργο Φραγκιαδάκη, που μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ οι εφοριακοί μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο στη μία το μεσημέρι με τραύματα στο κεφάλι από γροθιές όμως δε συντρέχει κίνδυνος για την υγεία τους. Στη γυναίκα που γρονθοκοπήθηκε πραγματοποιήθηκε αξονική τομογραφία δεδομένου ότι είχε ρήξη τυμπάνου. Πιθανώς θα χρειαστεί εγχείρηση.

Εφοριακοί επίθεση: Η ΕΛΑΣ αναζητά τον δράστη

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οδηγός του φορτηγού είχε σταματήσει σε υπαίθριο χώρο καντίνας για να εφοδιάσει με είδη τη μικρή επιχείρηση, οι εφοριακοί του ζήτησαν τα χαρτιά των προϊόντων και αιφνιδίως δέχτηκαν τη βίαιη επίθεση του οδηγού ο οποίος και τράπηκε σε φυγή αφήνοντας πίσω το φορτηγό. Η ΕΛΑΣ αναζητάει τον δράστη της επίθεσης, ενώ το φορτηγό βρίσκεται ακινητοποιημένο από την αστυνομία και έχουν αφαιρεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας. Παράλληλα, σύμφωνα πληροφορίες, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, είναι ενήμερος για το περιστατικό και είναι ήδη σε επικοινωνία με τις αστυνομικές αρχές, ενώ αναμένεται να μεταβεί στην Κρήτη.

Επίθεση κατά ελεγχτών του ΕΦΚΑ στη ΧαλκιδικήΕφοριακοί επίθεση: Ανάλογο περιστατικό λίγες ημέρες πριν…

Στις 23 Ιουλίου έγινε γνωστή ακόμα μία επίθεση κατά εφοριακών, η οποία έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια επιχείρησης στη Χαλκιδική. Για την ακρίβεια, τότε ένα  κλιμάκιο τριών υπαλλήλων των ΠΕΚΑ Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποίησαν επιτόπιο έλεγχο σε επιχείρηση (πλυντήριο επαγγελματικού εξοπλισμού) στην περιοχή της Χαλκιδικής. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε πως δύο εργαζόμενοι ήταν ανασφάλιστοι ενώ ακόμα δύο διέφυγαν από το κατάστημα.

Όταν οι εφοριακοί είπαν στον επιχειρηματία πως αν κάνει πρόσληψη το πρόστιμο που θα του επιβληθεί θα είναι μειωμένο τους επιτέθηκε, με αποτέλεσμα να πέσουν από ύψος 1,5 μέτρο. Αμέσως ειδοποίησαν την ΕΛΑΣ επειδή, όπως υποστηρίζουν, ο ιδιοκτήτης φώναζε «φέρτε την καραμπίνα». Η υπόθεση έχει πάει στα δικαστήρια μετά από μήνυση των ελεγκτών. Οι ελεγκτές καλούν τη Διοίκηση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ασφαλή και απρόσκοπτη εργασία των συναδέλφων τους αλλά και την παραδειγματική τιμωρία του εν λόγω δράστη.

Οι δηλώσεις του επιχειρηματία για την επίθεση
Keywords
Τυχαία Θέματα