Εύκολη προφητεία…

Με την πολιτική που επιβάλλουν οι δανειστές στην Ελλάδα, δεν θέλει ιδιαίτερη σοφία για να πιθανολογήσει κάποιος ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Είναι ενδεικτικές οι δραματικές εκτιμήσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) για την κατάσταση που θα διαμορφωθεί στην ελληνική αγορά το τρέχον έτος, απόρροια των αλλεπάλληλων μέτρων που επιβάλλονται, οδηγώντας σε ασφυξία επιχειρήσεις και καταναλωτές.

«Η καταναλωτική συμπεριφορά, που διαπιστώσαμε

κατά την διάρκεια του 2011, τείνει να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα, οδηγεί σε αδιέξοδο, ανακυκλώνει την ύφεση και προκαλεί φτώχεια», σημειώνει η ΕΣΕΕ, η οποία προβλέπει συνέχιση του φαύλου κύκλου πτώσης του τζίρου και κατ’ επέκταση των φορολογικών εσόδων, αλλά και περαιτέρω μείωση των επιχειρήσεων κατά 60.000 και των εργαζομένων κατά 100.000 στο εμπόριο εντός του έτους!

«Αναμένεται ότι μέσα στο 2012 η πιστωτική επέκταση στο εμπόριο θα επιβραδυνθεί ακόμα περισσότερο από το -6% του Δεκεμβρίου του 2011, κυρίως λόγω της έλλειψης απαραίτητης ρευστότητας από τις τράπεζες», προσθέτει η ΕΣΕΕ, η οποία τονίζει ότι στην Ελλάδα θα επικρατήσουν σύντομα συνθήκες απόλυτης φτώχειας…

Keywords
Τυχαία Θέματα