Εύκολα ντόνατς συνταγή: Το πιο δελεαστικό γλυκό σνακ σε 5 λεπτά

Οι συνταγές στο διαδίκτυο για donuts ποικίλουν καθώς για την εκτέλεσή της συνταγής τους μπορεί να χρειαστείς από πολλά έως και λίγα υλικά, στην προκειμένη πάντως περίπτωση τα υλικά είναι μόνο 5 και το καλύτερο είναι πως δεν χρειάζεται μαγιά για να φουσκώσει το μείγμα. Στο διαδίκτυο βρήκαμε τη συνταγή του Πάνου Παπαδάκη, από το Live Kitchen και μάλιστα δεν θα περάσουν περισσότερα από 5 λεπτά για να έχεις έτοιμο το μείγμα σου.

Για την ζύμη

340-350 γρ αλεύρι που φουσκώνει

50 γρ ζάχαρη

200 γρ γιαούρτι

1 μέτριο αυγό

1

βανιλίνη

Για το τηγάνισμα

Ηλιέλαιο

Για το πασπάλισμα

Ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το αυγό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε την βανιλίνη και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι που φουσκώνει μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Μετράμε 50 γρ. το κάθε μπαλάκι και τα αφήνουμε στην άκρη. Παίρνουμε ένα ένα το κάθε κομμάτι κάνουμε μια τρύπα στην μέση με το δάχτυλό μας και το ανοίγουμε σε ένα μεγάλο δακτύλιο. Ανοίγουμε την φωτιά και ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο. Βάζουμε μια οδοντογλυφίδα και μόλις βγάζει μπουρμπουλήθρες ρίχνουμε τον πρώτο λουκουμά και αμέσως χαμηλώνουμε την φωτιά.

Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.Μόλις του βγάζουμε από το λάδι αμέσως τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλους τους λουκουμάδες.

Οι πιο εύκολοι αφράτοι και νόστιμοι λουκουμάδες παραλίας είναι έτοιμοι να τους απολαύσετε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εύκολα,efkola