Έχεις κατάθλιψη;Μπες σε…φέρετρο!

Νέα μόδα; Ή μήπως αντιμετώπιση των ψυχολογικών; Εμφανίστηκε στη Νότια Κορέα και είναι η νέα αγχολυτική τάση. Έχεις άγχος ή κατάθλιψη; Η λύση, σύμφωνα με τους Κορεάτες είναι η εξής. Ντύνεσαι με το χαρακτηριστικό ένδυμα και περνάς τις ώρες σου στην ίδια σου την κηδεία.

Μία Γαλλίδα φωτογράφος, η Françoise Huguier, φωτογράφησε

αυτούς τους ανθρώπους στο στο Hyowon, σε Κέντρο Θεραπείας σε Σεούλ, στη Νότια Κορέα. Πρόκειται για τη στιγμή που όσοι πάσχουν από οποιαδήποτε ψυχολογικό πρόβλημα, κατασκευάζουν την κηδεία τους με σκοπό να νιώσουν καλύτερα.

Οι άνθρωποι που η φωτογράφος γνώρισε στο κέντρο, είτε ήρθαν μόνοι τους, είτε επειδή οι γιατροί τους το είχαν συστήσει. Αυτοί, όπως και οι ιδρυτές του κέντρου, πιστεύουν ότι προσφέρεται μια εμπειρία, ένα είδος »εικονικού θανάτου», προκειμένου να εκτιμήσουν καλύτερα τη ζωή. Με την άφιξή τους οι συμμετέχοντες βγάζουν φωτογραφίες σαν αυτές που βρίσκονται στα φέρετρα των νεκρών. Υπάρχει μια ομιλία και μια συναισθηματική ταινία, ενώ στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες φορούν συγκεκριμένα κοστούμια. Τέλος, γράφουν αποχαιρετιστήρια γράμματα και τα διαβάζουν στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Τα φώτα χαμηλώνουν. Τα κεράκια ανάβουν, τα φέρετρα κλείνουν και η τελετή είναι έτοιμη. Για δέκα λεπτά, σιγή ιχθύος. Και όταν τα φέρετρα ανοίγουν ξανά, οι αντιδράσεις ποικίλλουν. Μερικοί, τρομοκρατούνται από την κλειστοφοβία, ενώ άλλοι, δείχνουν φανερά ανακουφισμένοι. Άλλοι, ίσως είναι αρκετά άνετοι, που βγάζουν μέχρι και σέλφι φωτογραφίες μέσα από τα φέρετρα. Ο επικεφαλής του κέντρου τους λέει:»Τώρα ξέρετε με τι μοιάζει ο θάνατος, για αυτό να αγαπάτε τη ζωή».

Πηγή: Cnn

Keywords
Τυχαία Θέματα