Έχασε από την Ουντινέζε ο προβληματικός Παναθηναϊκός-«Μαύρη τρύπα» η «πράσινη» άμυνα

Ακόμη μια ήττα προσέθεσε στα φιλικά με ισχυρές ομάδες, που έδωσε ο Παναθηναϊκός, καθώς ηττήθηκε από την Ουντινέζε με 2-1 μέσα στη Λεωφόρο, αν και ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Ωστόσο, η καλή κυκλοφορία της μπάλας και ορισμένα καλά στοιχεία μεσοεπιθετικά δεν εκφράστηκαν σε γκολ, την ίδια στιγμή που δέχθηκε με ευκολία δυο γκολ

από τους Ιταλούς, δείχνοντας πως η άμυνα παραμένει το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού, λίγες μόλις ημέρες πριν τον «υπέρ πάντων αγώνα» απέναντι στην Κλαμπ Μπρίζ στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Ο τεχνικός των «πρασίνων» Γιάννης Αναστασίου αποφάσισε να παρατάξει τον Παναθηναϊκό στη πρόβα τζενεράλε πριν το πρώτο παιχνίδι με την Μπριζ, με 4-4-2 σε σχήμα ρόμβου. Ο Κοτσόλης ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Ταυλαρίδης, Σάντσεθ στο κέντρο της άμυνας, με τους Βέμερ και Πράνιτς δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Αμυντικό μέσος ήταν ο Λαγός, με τον Ζέκα πιο μπροστά του και τους Ατζαγκού, Νίνη να αλλάζουν στη κορυφή και στη δεξιά πλευρά του ρόμβου. Επιθετικό δίδυμο ήταν ο Καρέλης με τον Μπεργκ.

Στο 9′, ο Φερνάντες πήρε την βαθιά μπαλιά από την άμυνα, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του «τριφυλλιού» αδράνησε και με λόμπα νίκησε τον Κοτσόλη που είχε κάνει άσχημη έξοδο.

Στο 56’ ήρθε το γκολ για τον Παναθηναϊκό. Εξαιρετική ψηλοκρεμαστή μπαλιά του Λαγού για τον Μπεργκ που με ωραίο τρόπο κατέβασε, απέφυγε τον Σκουφέ και έκανε το 1-1.

Οι Ιταλοί, εμφανίστηκαν πιο φρέσκοι και στο 76′ κατάφεραν μετά από λάθος του Τριανταφυλλόπουλου, που δεν κατάφερε να γυρίσει στον Κοτσόλη, να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα με τον Αγκίρε που κρέμασε τον Κοτσόλη.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Λαγός (60′ Τριανταφυλλόπουλος), Μπεργκ, Ζέκα, Βέμερ, Ατζαγκούν (60′ Λουντ), Καρέλης (70′ Καλτσάς), Ταυλαρίδης, Σάντσεθ (60′ Κουτρουμπής), Νίνης (67′ Πέτριτς), Πράνιτς

Ουντινέζε: Καρνέζης (46′ Σκουφέτ), Ουαγκέ, Αντνάν, Ντανίλο, Ντομίτσι, Εντενίλσον (60′ Βέρε), Φερνάντες (84′ Α. Ζαπάτα), Πίντζι, Κονέ (46′ Μέρκελ), Τερεό (74′ Αγκίρε), Ντουβάν Ζαπάτα (60′ Πασκουάλε).

Keywords
Τυχαία Θέματα