Ε. Στυλιανίδης: «Δε θα δώσουμε στοιχεία παιδιών»

«Στοιχεία των παιδιών δεν θα δοθούν, ούτε ζητήθηκε ποτέ κάτι τέτοιο. Στατιστικές αποτυπώσεις γίνονται. Δεν γίνεται καταγραφή προσωπικών δεδομένων», είπε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5  και απαντώντας στο σάλο που έχει ξεσπάσει με την ερώτηση που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή για τους παιδικούς σταθμούς και τις εθνικότητες των παιδιών.  

Ο κ. Στυλιανίδης, διευκρίνισε

ότι η ιθαγένεια δεν αποτελεί κριτήριο επιλογής παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς των δήμων.

Νωρίτερα σε ανακοίνωσή του, τόνιζε ότι με βάση το εφαρμοζόμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, τα παιδιά που συμμετέχουν είναι κατά 96% Έλληνες πολίτες, 2% πολίτες της Ε.Ε. και 2% πολίτες άλλων χωρών. Στο πλαίσιο αυτό, διευκρινίζεται, από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις ζητήθηκε να αποτυπωθεί στατιστικά, και μόνο, το ποσοστό Ελλήνων και αλλοδαπών και στα υπόλοιπα παιδιά που φιλοξενούνται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για λόγους ενημέρωσης της Εθνικής Αντιπροσωπείας.

Υπενθυμίζεται ότι σε ερώτησή του, την 1η Οκτωβρίου, ο βουλευτής Β' Αθηνών της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, ζητούσε να μάθει πόσοι ημεδαποί και πόσοι αλλοδαποί επελέγησαν στους δημοτικούς και κοινοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας φέτος.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα