Δύσκολο φθινόπωρο με 66 ζητούμενα!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Κατ’ αρχάς έως τα τέλη Σεπτεμβρίου πρέπει να έχουν ρυθμιστεί 66 από τα 113 προαπαιτούμενα για την τρίτη αξιολόγηση. Το κλείσιμο αυτών των θεμάτων θα συμπέσει με την πορεία του ΑΕΠ το β’ τρίμηνο, αλλά και με τις λοιπές οικονομικές εξελίξεις. Ένα ακόμη στοιχείο είναι η κατάθεση των 800 εκατομμυρίων ευρώ, που είναι στον… δρόμο για τα κρατικά ταμεία. Να δούμε όμως τις βασικές υποχρεώσεις μας:

Οι αλλαγές στο Δημόσιο και η νέα
κινητικότηταΟι αλλαγές στα σχέδια της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΟι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοίΟι νέες αποκρατικοποιήσεις, όπως η μεταφορά της ΕΑΒ στην Εταιρεία Δημοσίων ΣυμμετοχώνΗ ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑΗ μεταφορά «πακέτου» ακινήτων στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και ΠεριουσίαςΗ υιοθέτηση των θέσεων της 3ης εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑΗ προώθηση νέων νόμων για επιδόματα στέγασηςΤα νέα τιμολόγια υπηρεσιών κοινωνικής ωφέλειας στη ΔΕΗΗ δημιουργία σε τελική μορφή των διαδικασιών ρύθμισης δανείωνΗ εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού.

Οι απαιτήσεις των δανειστών

Φόρος διαμονής σε ξενοδοχεία/ενοικιαζόμενα δωμάτιαΦόρος για περιστασιακή μίσθωση ακινήτωνΤέλος η έκπτωση 1,5% στην παρακράτηση φόρου επί μισθών και συντάξεωνΚατάργηση της έκπτωσης φόρου για ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνεςΠερικοπή του επιδόματος θέρμανσηςΤέλος ο μειωμένος ΦΠΑ σε 32 νησιά του Β. Αιγαίου και ΔωδεκανήσουΕπιβολή φόρου υπεραξίας στις πωλήσεις ακινήτων.

Οι 10 δεσμεύσεις

Ανώτατο όριο στις συμβάσεις ορισμένου χρόνουΕπανυπολογισμός συντάξεων έως 31/12/ 2017Ελεγκτές για την εκκαθάριση οφειλών του ΔημοσίουΕξίσωση αντικειμενικών με εμπορικέςΑπεργία από το 50% των εργαζομένωνΑπελευθέρωση των αγορώνΕυκολότερη αδειοδότηση επενδύσεωνΑπελευθέρωση επαγγελμάτωνΕξωδικαστικός συμβιβασμόςΗλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Το άρθρο Δύσκολο φθινόπωρο με 66 ζητούμενα! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα