Δρόμος προς τις πασαρέλες σπαρμένος με… εφιάλτες

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αποδείχθηκε, ακόμα μια φορά, ότι ο δρόμος προς τα φώτα της πασαρέλας, όταν δεν ακολουθείται η φωτεινή πλευρά της διαδρομής, συνήθως είναι σπαρμένος με… εφιάλτες! Ο 27χρονος από την Έδεσσα, γόνος οικογένειας νομικών, που φέρεται να έχει παρασύρει κάπου 450 κοπέλες εμφανιζόμενος ως… σκάουτερ της Victorias Secret(!), δεν είναι παρά ένας ακόμη επιτήδειος, ο οποίος, με το ίδιο πρόσχημα, εξασφάλισε εκατοντάδες αισθησιακές φωτογραφίες καλλίγραμμων, αλλά και εύπιστων κοριτσιών!

Είχαν προηγηθεί σε υποσχέσεις και ευρηματικότητα: Ένας 22χρονος άεργος

από τη Βοιωτία, ο οποίος, ως δήθεν εκπρόσωπος οίκου μόδας, επίσης… αναζητούσε μανεκέν για επιδείξεις εσωρούχων. Ένας 44χρονος ιδιωτικός υπάλληλος, ο οποίος παγίδεψε, κατά την Αστυνομία, τουλάχιστον εκατό κορίτσια-κάποια και ηλικίας 12-13 χρόνων. Ένας οικοδόμος, ο οποίος για δέκα ολόκληρα χρόνια, σε ρόλο… οπερατέρ, θησαύριζε από τις τολμηρές φωτογραφήσεις γυναικών, που «έβλεπαν» τον εαυτό τους «εξώφυλλο» σε διεθνή περιοδικά. Ακόμη κι ένας… αγρότης είχε μετατρέψει την αποθήκη του σε… στούντιο, όπου… πόζαραν σε αισθησιακά ενσταντανέ, ανύποπτα, φιλόδοξα, πλην αφελή, όπως απεδείχθη, κορίτσια!

Τα κυκλώματα, που ψαρεύουν ιδιαίτερα στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης τα θύματά τους, δεν δίστασαν να πλησιάσουν και να παγιδεύσουν ακόμη και κορίτσι ηλικίας 12 χρόνων! Υπόσχονταν από το… Πακιστάν και τις Φιλιππίνες, όπου είχαν έδρα, ότι θα την κάνουν μοντέλο διάσημου μουσικού συγκροτήματος! Όταν η πανέξυπνη μικρή κατάλαβε με ποιούς είχε να κάνει, καθώς ζητούσαν να τη δουν σε πόζες.. .στριπτίζ μέσω Skype, και σταμάτησε τις επαφές, τότε αυτοί, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποστράτηγος Μανόλης Σφακιανάκης, απειλούσαν ότι θα σκοτώσουν μέλη της οικογένειάς της!

Από κάποιες τέτοιες πρακτικές δεν γλίτωσε ούτε το διάσημο μοντέλο που μεσουράνησε στις διεθνείς πασαρέλες τη δεκαετία του 90, η διάσημη Λίντα Εβαγκελίστα. Η αποκάλυψή της ότι στα 16χρόνια της βρέθηκε στην Ιαπωνία και την υποχρέωσαν, δια της βίας, να φωτογραφηθεί… γυμνή, λέει πολλά στα κορίτσια, που έχουν τα ίδια όνειρα με εκείνη.

Ο 27χρονος «μάνατζερ» της Victoria’s Secret
Χρησιμοποιώντας πολλά, διαφορετικά προφίλ στο facebook, προσέγγιζε ο 27χρονος γιος συμβολαιογράφου εμφανίσιμες γυναίκες, πείθοντάς τες ότι μπορούσε να… μεσολαβήσει, προκειμένου να γίνουν μανεκέν, που θα χρησιμοποιούνταν για την προώθηση καινούργιας σειράς ακριβών εσωρούχων. Για να κάνει πιο ελκυστική την πρότασή του, υποσχόταν αμοιβή, που θα ξεκινούσε, έλεγε, από τα 350 ευρώ και θα έφθανε ως και τα 1.000 ευρώ, ανάλογα με τις… απαιτήσεις της φωτογράφισης και το «πνεύμα συνεργασίας» της ενδιαφερόμενης!

Αρκετά από τα ονόματα των γυναικών τα έβρισκε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ύστερα από αναζήτηση σε ιστοσελίδες πρακτορείων μοντέλων. Όταν κατάφερνε να πείσει τα θύματά του, τότε ζητούσε την αποστολή μέσω e-mail βιογραφικού σημειώματος, φωτογραφιών και βίντεο των ιδίων με εσώρουχα. Η δικαιολογία που προέβαλε ήταν ότι ήθελε να τα δείξει σε συνεργάτη του στην εταιρεία με έδρα το… Λονδίνο και ο οποίος θα έπρεπε να δώσει την τελική έγκριση για τη συνεργασία μετά από κάστινγκ στην Αγγλία! Μετά τη λήψη του υλικού ο 27χρονος εξαφανιζόταν, με αποτέλεσμα πολλές από τις κοπέλες να καταλάβουν ότι είχαν πέσει θύματα και να απευθυνθούν στην Αστυνομία. Όπως προέκυψε από την έρευνα, που κράτησε πολύ καιρό, ο δράστης για να αποφεύγει τον εντοπισμό του, συνήθιζε να συνδέεται στο διαδίκτυο μέσω Wi-fi, που του εξασφάλιζε την απόκρυψη των ηλεκτρονικών ιχνών. Ώσπου έκανε το «λάθος» που περίμενε η Δίωξη και έφθασαν στα ίχνη του.
Ο οικοδόμος-«οπερατέρ»

Για δέκα ολόκληρα χρόνια ένας πρώην οικοδόμος, παριστάνοντας τον ιδιοκτήτη πρακτορείου μοντέλων, φωτογράφιζε και βιντεοσκοπούσε ανήλικες, αλλά και ενήλικες κοπέλες δήθεν για την επαγγελματική τους ανέλιξη στο μόντελινγκ! Από τις πωλήσεις του υλικού -φωτογραφίες αλλά και βίντεο- κέρδισε παράνομα το ιλιγγιώδες ποσό των 2.700.000 ευρώ, όπως υπολόγισε η Αστυνομία.
Αγρότης με αποθήκη-«στούντιο»

Κάθειρξη 13 ετών και χρηματική ποινή 90 χιλιάδων ευρώ επέβαλε το Δικαστήριο σε έναν 33χρονο αγρότη, που δελέαζε κι αυτός τα θύματά του με… καριέρα μοντέλου! Ο 33χρονος αγρότης από την Κεντρική Μακεδονία γνώριζε τα ανήλικα θύματά του -στην πλειονότητά τους κορίτσια ηλικίας 14 έως 16 ετών- μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, όπου είχε δημιουργήσει ψεύτικο προφίλ, εμφανιζόμενος ως μοντέλο! Στο προφίλ αυτό είχαν ανταποκριθεί περισσότερα από… 1500 κορίτσια!

Keywords
Τυχαία Θέματα