Δράσεις στην Αθήνα για την Ουκρανία: Χώρος στέγασης για τη Συντονιστική Επιτροπή των Κοινοτήτων

“Στον πόλεμο δε χωράει ουδετερότητα γιατί αυτή δικαιώνει τον επιτιθέμενο”, δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης στην ομιλία του αναφορικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να παραχωρηθεί χώρος στέγασης για την Συντονιστική Επιτροπή των Ουκρανικών Κοινοτήτων της Ελλάδας. Ο χώρος θα βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και η ενέργεια αποτελεί μέρος των γενικότερων δράσεων της χώρας, με σκοπό την

συμπαράσταση και συνεισφορά στον ουκρανικό λαό.

Μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Μπακογιάννης, αναφέρθηκε και στο θέμα που προέκυψε στη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων με την άρνηση να παιχτεί ο ουκρανικός εθνικός ύμνος, πριν από προγραμματισμένη παράσταση στο θέατρο “Ολύμπια”. “Για τη δική μας παράταξη είναι θέμα αρχών και αξιών”, τόνισε ο δήμαρχος. “Υπήρξε μία μειοψηφική αντίδραση κάποιων λίγων συνδικαλιστών, που με φωνές και απειλές, επέβαλαν στα μουσικά μας σύνολα μία γραμμή αντίθετη με αυτή του δημοτικού συμβουλίου.

Όταν εκλείπει η ψυχική δύναμη να συμπαρασταθεί κάποιος στον αμυνόμενο, όταν εκλείπει η ψυχική δύναμη να συμπαρασταθεί κάποιος στα θύματα, τότε δικαιώνει τον επιτιθέμενο. Δικαιώνει τον θύτη. Και δεν υπάρχει η ουδετερότητα όπως κάποιοι, ενδεχομένως θα ήθελαν να την εννοούν ή να τη νομίζουν, γιατί ο πόλεμος, κυρίες και κύριοι, δε χωράει ουδετερότητα, γιατί τότε δικαιώνει πάντοτε αυτόν που αδικεί”.

Παράλληλα, οι Λέσχες Φιλίας του δήμου σε 25 γειτονιές εξακολουθούν να δέχονται ένα τεράστιο κύμα προσφοράς ειδών πρώτης ανάγκης για την Ουκρανία. Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να προσέρχονται στις Λέσχες για αυτόν τον σκοπό μέχρι και σήμερα, στις 6 μ.μ.. Ακόμη, αν κριθεί απαραίτητο, οι παιδικές κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα βρίσκονται στη διάθεση της Πολιτείας, ώστε να φιλοξενηθούν και εκεί γυναίκες και παιδιά που άφησαν πίσω τους τις εμπόλεμες ζώνες της Ουκρανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δράσεις, Αθήνα, Ουκρανία, Χώρος, Συντονιστική Επιτροπή, Κοινοτήτων,draseis, athina, oukrania, choros, syntonistiki epitropi, koinotiton