Δραματικές αλλαγές επιφέρει η ταχεία η γήρανση του παγκόσμιου πληθυσμού

Τις σοβαρές επιπτώσεις που θα έχει μεσοπρόθεσμα η ταχεία γήρανση του παγκόσμιου πληθυσμού, επισημαίνει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών. Όπως επισημαίνει ο Οργανισμός, οι πολιτικοί θα πρέπει να κάνουν πολύ περισσότερα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν για τον αντίκτυπο που θα έχει αυτό το γεγονός, κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες. 

Μέσα σε 10 χρόνια ο αριθμός των ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών, θα περάσει ένα δισεκατομμύριο, αναφέρει σχετική έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, συμπληρώνοντας πως η δημογραφική μεταβολή θα επιφέρει τεράστιες αλλαγές σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας, συντάξεων και συστημάτων

υγειονομικής περίθαλψης. 

Ο οργανισμός συμπλήρωσε πως θα πρέπει να ακολουθηθούν πολιτικές για να αντιμετωπιστούν τυχόν φαινόμενα «κακοποίησης, παραμέλησης και βίας κατά των ηλικιωμένων». 

Ο αριθμός των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας σε όλο τον κόσμο αυξάνεται ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα. Αυτή τη στιγμή, ένας στους εννέα ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, είναι ηλικίας άνω των 60 ετών. Ο ηλικιωμένος πληθυσμός αναμένεται να διογκωθεί κατά 200 εκατ. ευρώ την επόμενη δεκαετία, ξεπερνώντας το ένα δισεκατομμύριο, και να ανέλθει στα δύο δισεκατομμύρια έως το 2050. 

Πληροφορίες από: BBC

Keywords
Τυχαία Θέματα