Δούκας ΝΔ: “Απλά ντροπή”, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η επιστροφή του Πέτρου Δούκα στη ΝΔ, ο οποίος είχε διαγραφεί πέρυσι τον Φεβρουάριο μετά τον σάλο που είχαν προκαλέσει οι δηλώσεις του για τις πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία. “Εκτός από την επιστροφή του κ. Καμπόσου με τις μισαλλόδοξες δηλώσεις, η ΝΔ αποφάσισε και την επιστροφή του κ. Δούκα”, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και σχολιάζει αιχμηρά ότι “τις δύσκολες αυτές ημέρες, που χιλιάδες συμπολίτες

μας δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές, η ΝΔ επέλεξε να επιβραβεύσει τον κ. Δούκα, ο οποίος με κυνισμό καυχιόταν για την επιχείρηση εξαγοράς των πυρόπληκτων της Ηλείας στις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007”.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πως “όταν η ΝΔ διέγραψε τον κ. Δούκα έλεγε ότι τα λεγόμενα του είναι μακριά από “τις αρχές και τις αξίες της”” και θέτει το ερώτημα: “Ποιες “αρχές και αξίες” υπηρετεί άραγε σήμερα η επιστροφή του;”. “Απλά ντροπή”, σχολιάζει καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η δήλωση Δούκα που οδήγησε στη διαγραφή του

“Όταν σου πει για τα θέματα αποζημιώσεων για τον παγετό, όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε όλους αυτούς που είχανε…Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι, εκεί που πέφταμε με 15% θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι”.

Αυτή ήταν η δήλωση του δημάρχου Σπάρτης, Πέτρου Δούκα που εξόργισε, καθώς αναφερόταν σε μία εθνική τραγωδία με 47 νεκρούς.

Η επίμαχη τοποθέτηση είχε γίνει κατά τη διάρκεια σύσκεψης στη Σπάρτη για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληγέντες από τον παγετό. Παρών ήταν και ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί επειδή, όχι απλώς δεν αντέδρασε αλλά επαίνεσε τον Πέτρο Δούκα.

“Αυτό πρέπει να το απαντήσουμε, από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί …και υπολειπόμεθα ότι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιία. Τι να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιία” είχε πει ο Λιβανός και όλοι μαζί ξέσπασαν σε γέλια.

Keywords
Τυχαία Θέματα