Δώνης: «Λόγω Ιβάν Σαββίδη μπορούμε να δούμε το μέλλον πιο αισιόδοξα»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιώργος Δώνης, μίλησε στην κάμερα της Nova για τον αυριανό αγώνα της ομάδας του με την ΑΕΚ στην Τούμπα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Ιβάν Σαββίδη αλλά και στις τοποθετήσεις του ως προς το πρόσωπό του.

Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στην ετοιμότητα του Δικεφάλου εν όψει ΑΕΚ, για το γεγονός ότι παίζει κόντρα σε μία πρώην

ομάδα του αλλά και για την ακατάσταση που επικρατεί στην Ένωση.

Για την ετοιμότητα της ομάδας του για τον επόμενο αγώνα:

«Δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά τώρα κάποια πράγματα από την άποψη ότι όλοι οι διεθνείς ενσωματώθηκαν χτες, σήμερα ήρθε κι ο Λάζαρ, ουσιαστικά σήμερα θα γίνει η προπόνηση ολοκληρωμένα με όλους τους ποδοσφαιριστές. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το διάστημα αυτής της διακοπής, λόγω της Εθνικής ομάδας, δουλέψαμε πάρα πολύ καλά, τα παιδιά ήταν πάρα πολύ αφοσιωμένα και πειθαρχημένα στην προπόνηση ώστε να βελτιωθούμε σε κάποια κομμάτια όσο είναι εφικτό από τη στιγμή που λείπουν πολλοί ποδοσφαιριστές. Γενικώς αυτό που βλέπω στην προπόνηση είναι ότι είμαστε και σε καλή κατάσταση και σε καλή διάθεση κι ότι αυτή η διακοπή είχε ως συνέπεια να περιμένουμε με μεγαλύτερη ανυπομονησία αυτό το παιχνίδι για να εμφανιστούμε δυνατοί στον αγωνιστικό χώρο».

Για  πιθανές αλλαγές στην ενδεκάδα:

«Γενικώς εγώ δεν είμαι των πολλών αλλαγών στην ενδεκάδα κι αυτό το δείχνει νομίζω κι η προπονητική μου καριέρα. Προσπαθώ πάντα να βρίσκω έναν κορμό. Ανάλογα με το ποιος παίκτης είναι πιο φορμαρισμένος, ανάλογα και με τα προβλήματα που υπάρχουν ή κάποιος που εξελίσσεται, τότε να υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Γενικά το πλάνο το αγωνιστικό λειτουργεί καλά, φαίνεται κι από την προπόνηση, άρα λοιπόν δε θα περιμένουμε πολλές αλλαγές και μην περιμένετε πολλές αλλαγές».

Για το ότι αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στην οποία δούλεψε:

«Πρώτα απ’ όλα θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ φυσιολογικό το να βρίσκεσαι αντιμέτωπος - αντίπαλος με τις παλιές σου ομάδες από τη στιγμή που βρίσκεσαι στο ελληνικό ποδόσφαιρο το θεωρώ και αυτονόητο. Σ’ αυτό το κομμάτι πρώτα θέλω να πω ότι γενικώς το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη τις ομάδες που αντιπροσωπεύουν πολύ κόσμο και μεγάλη ιστορία να έχουν υγεία και δυναμική.

Γιατί στόχος δε θα πρέπει να είναι, να υπάρχουν αποδυναμωμένες ομάδες ώστε να υπάρχουν μια - δυο ομάδες να διεκδικούν το πρωτάθλημα αλλά και για την ποιότητα του ποδοσφαίρου και για τη δυναμική που θέλουμε να υπάρχει στην Ελλάδα και στο χώρο μας πρέπει ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Αρης, συν κάποιες δυνάμεις που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο καινούριες, ο Ατρόμητος, ο Αστέρας Τρίπολης, η Ξάνθη, ώστε να δούμε κάποια στιγμή ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα επί ίσοις όροις κι ο καλύτερος να το κατακτήσει. Αυτό είναι υγεία κι αυτό θέλουμε όλοι.

Τώρα, όσον αφορά την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας στην ΑΕΚ σίγουρα οι αλλαγές των προπονητών επηρεάζουν κάποια πράγματα αλλά θεωρώ ότι οι προπονητές είναι κι αυτοί άνθρωποι και δεν είναι μάγοι, στ« ότι μπορεί ν' αλλάξουν μια ομάδα από

Keywords
Τυχαία Θέματα