Δολοφόνοι βγαίνουν στην τηλεόραση να αναζητήσουν τους… εαυτούς τους

Σε μια στιγμή παραφροσύνης ή ακόμα και με ψυχρά και υπολογισμένα κίνητρα σκότωσαν συζύγους, συντρόφους και, ως εκείνη τη στιγμή, στενούς φίλους.

Εγκλωβισμένοι στη «μέγγενη» των τύψεων, με το φόβο ότι η σιωπή τους θα εκληφθεί ως ενοχή και σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν «άλλοθι», εμφανίστηκαν στην τηλεόραση και, ζητώντας τη βοήθεια των τηλεθεατών-μαρτύρων, έψαχναν τους δολοφόνους. Δηλαδή τους εαυτούς τους!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η αποκάλυψη της αλήθειας, στις περιπτώσεις της τηλεσκηνοθεσίας των ίδιων των δραστών, πέφτει συνήθως σαν «βόμβα», υπερισχύει, κατά κάποιον τρόπο

και αυτού του ίδιου του εγκλήματος, αυξάνει την οργή συγγενών και φίλων του θύματος και προσμετράται, εν τέλει, σαν στοιχείο στη δικαστική απόφαση.

Στα αστυνομικά χρονικά είναι αρκετές οι υποθέσεις, η εξιχνίαση των οποίων διαδραματίστηκε μεταξύ της αστυνομικής έρευνας, της κάμερας και των τηλεοπτικών στούντιο.

Η τελευταία υπόθεση, που απασχολεί έντονα, λόγω και αυτής της ιδιαιτερότητας, το πανελλήνιο, είναι η αποκάλυψη της ΕΛ.ΑΣ. ότι η σύζυγος του πλοιάρχου, που δολοφονήθηκε το Δεκέμβριο στην Κοιλάδα Αργολίδας, είναι η δράστις του φόνου. Ωστόσο, η ίδια αυτή γυναίκα ήταν ήδη γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό, καθώς δήλωνε ότι ζούσε για τη στιγμή, που θα έπιανε η Αστυνομία τον δράστη του εγκλήματος.

Είναι αυτή η διάσταση, που έδωσε και σ’ αυτή την περίπτωση το δικαίωμα σε κάποιους να μιλάνε για «διαβολικά τεχνάσματα», χωρίς καν να μπαίνουν στις πραγματικές συνθήκες μιας τραγικής πράξης, που «σκόρπισε» μια οικογένεια. Συνθήκες, που, όποιες κι αν ήταν, θα γίνουν γνωστές μόνο στη δικαστική αίθουσα.

Σκότωσε τη φίλη του και την παρακαλούσε να δώσει… σημεία ζωής

Αύγουστο μήνα, πριν από λίγα χρόνια, συγκλονίστηκε η Βέροια, όταν αποκαλύφθηκε η πραγματική αλήθεια πίσω από την έως τότε «εξαφάνιση» μιας 20χρονης κοπέλας, της Αγγελικής Κούσογλου.

Η Ασφάλεια της Ημαθίας εξιχνίασε την υπόθεση και αποκάλυψε ότι ο 23χρονος φίλος της ήταν εκείνος, που της είχε αφαιρέσει τη ζωή της και με τη βοήθεια ενός εξαδέλφου του εξαφάνισαν το πτώμα. Στη συνέχεια, όντας ο μόνος, που γνώριζε τη φρικτή αλήθεια, επιχείρησε μια σειρά ενεργειών, για να αποσείσει από πάνω του τις υποψίες της Αστυνομίας.

Κατ’ αρχήν, δήλωσε ότι η άτυχη κοπέλα είχε φύγει, για να βρει καλύτερη τύχη και ο ίδιος μάλιστα έστειλε στο κινητό της τηλέφωνο μήνυμα, για να τη ρωτήσει αν θα επιστρέψει! Ενώ προσφερόταν να… βοηθήσει την Αστυνομία στις έρευνες για τον εντοπισμό της κοπέλας, ακολούθησε τους συγγενείς της σε τηλεοπτική εκπομπή αναζήτησης εξαφανισμένων ατόμων. Έως τέσσερις φορές εμφανίστηκε στην τηλεόραση, για να κάνει έκκληση κι αυτός στους τηλεθεατές, «που ίσως κάτι γνώριζαν να το πουν».

Οι αστυνομικοί τον υποψιαζόταν και μελετούσαν τις αντιδράσεις του στον τηλεοπτικό φακό, αλλά και στις καταθέσεις, που τον άκουγαν κάθε τόσο να δίνει. Όσο εκείνος έψαχνε τον υπαίτιο της εξαφάνισης της Αγγελικής, η Αστυνομία έφθανε στον εξάδελφό του, τον οποίο είδαν από το κινητό ότι είχε καλέσει 5 φορές επίμονα, ενώ δεν είχαν ιδιαίτερες σχέσεις.

Εκείνος δεν άργησε να ομολογήσει ότι είχε ζητήσει τη βοήθειά του μετά το έγκλημα, ενώ ο ίδιος ο δράστης ομολόγησε ότι αφαίρεσε τη ζωή της κοπέλας από «παθολογική ζήλια». Εν τέλει καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Ο υπαξιωματικός του Ναυτικού, η «εξαφάνιση» στην Ομόνοια και η Αμερικανίδα καλλονή

Ένα πρωινό στην αίθουσα σύνταξης τηλεοπτικού σταθμού, ένας νεαρός υπαξιωματικός σε πλοίο του εμπορικού στόλου ζητούσε τη βοήθεια των δημοσιογράφων. Αναστατωμένος, τους είπε ότι είχε έρθει από την Καβάλα στην Αθήνα με την Αμερικανίδα φίλη του Τζούλι Μαρί Σκάλι και ότι εκείνη, επειδή δεν γνώριζε την περιοχή, χάθηκε από «προσώπου γης».

Δημοσιογράφος με την κάμερα βρέθηκε αμέσως στην Ομόνοια και ο υπαξιωματικός εξιστόρησε τις συνθήκες της «εξαφάνισης» της αλλοδαπής φίλης του, με την οποία είχαν γνωριστεί σε ταξίδι και επρόκειτο να παντρευτούν.

Έδωσε μάλιστα και φωτογραφίες της Αμερικανίδας, η οποία ήταν μητέρα ενός κοριτσιού και μόλις είχε εγκαταλείψει το μόντελινγκ, με το οποίο ασχολείτο στις ΗΠΑ.

Ο 23χρονος, τότε, υπαξιωματικός, πίσω από την τηλεοπτική καταγγελία εξαφάνισης, έκρυβε ένα φρικτό μυστικό. Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα της Αστυνομίας στην ιδιαίτερη πατρίδα του, είχε κόψει το νήμα της ζωής της φίλης του, όταν εκείνη, μετανοιωμένη, που τον ακολούθησε στη χώρα, αποφάσισε να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη.

Για να μην υποψιαστεί κανείς τί είχε συμβεί, σκέφτηκε την τηλεοπτική καταγγελία. Όμως, μπροστά στα στοιχεία της αστυνομίας ομολόγησε, αφήνοντας πίσω του άλλη μια σκηνοθετημένη αναζήτηση, που οδήγησε τελικά στον ίδιο.

Τον σκότωσαν οι φίλοι και τον έψαχναν «ανήσυχοι» στην τηλεόραση!

Ήταν μια παρέα τεσσάρων νέων ανθρώπων και ζούσαν σε πόλη της Βόρειας Ελλάδας. Ξαφνικά, υπό συνθήκες, που ήταν γνωστές μόνο στους ίδιους, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ένας από την ομάδα. Η Αστυνομία μετά από αρκετό καιρό έφθασε στη λύση του μυστηρίου.

Ο νεαρός είχε δολοφονηθεί με μαχαίρι από έναν της παρέας εξ αιτίας ενός σοβαρού επεισοδίου, που είχε γίνει μεταξύ τους. Δεν πίστευαν ότι κάποια χρήματα-άγνωστης προέλευσης- που του είχαν εμπιστευτεί, τα είχαν κλέψει διαρρήκτες από το σπίτι του, όπως τους διαβεβαίωνε ο άτυχος φίλος τους. Μετά το έγκλημα φρόντισαν να εξαφανίσουν τα ίχνη, όσο βέβαια μπορούσαν.

Ο νεαρός, που πρωτοστάτησε στο αιματηρό επεισόδιο σε βάρος του θύματος, ήταν αυτός, ο οποίος εμφανιζόταν σε τηλεοπτική εκπομπή από τη Γερμανία, όπου ήταν η μόνιμη κατοικία του και εκ μέρους και των υπολοίπων διαβεβαίωνε ότι όλοι «τον αναζητούσαν ανήσυχοι». Αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν ένας από τους τρεις της φονικής παρέας.

Ο φόνος του συζύγου της με τη βοήθεια των παιδιών τους

Οικογένεια Ελλήνων, με μόνιμο τόπο διαμονής τη Γερμανία, είχε έλθει στη χώρα για τις καλοκαιρινές διακοπές. Η σύζυγος και τα παιδιά είπαν στο τέλος του «θρίλερ» ότι ο πατέρας ήταν ιδιαίτερα βίαιος. Όπως αποδείχθηκε η μητέρα σκότωσε τον άντρα της και εξαφάνισε τα στοιχεία με τη βοήθεια των παιδιών της.

Επέστρεψαν στη Γερμανία, αλλά οι συγγενείς του θύματος στην Ελλάδα είχαν απευθυνθεί στην τηλεόραση για να ριχτεί «φως» στην υπόθεση της περίεργης εξαφάνισης.

Στις εκπομπές, που ακολούθησαν με την παρουσία των στενών συγγενών, κλήθηκαν να μιλήσουν η μητέρα με τα παιδιά. Τελικά, οι αντιφάσεις τους οδήγησαν στη λύση της υπόθεσης από την Αστυνομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα