Δολοφονήθηκε με δηλητήριο ο Τουργκούτ Οζάλ

Σοκ προκαλεί στην τουρκική κοινή γνώμη, η είδηση πως ο θάνατος του πρώην προέδρου της χώρας Τουργκούτ Οζάλ δεν οφείλεται σε φυσικά αίτια, αλλά δολοφονήθηκε με δηλητήριο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης που έγινε μετά την εκταφή της σορού του.

Σύμφωνα με ειδικούς χορηγήθηκε στο πρωήν πρόεδρο της Τουρκίας, δηλητήριο στρυχνίνη, μέσω φαγητού ή ποτού, το οποίο παρέλυσε το αναπνευστικό του σύστημα και προκάλεσε καρδιακή προσβολή.

Η σορός του Οζάλ

εκταφιάστηκε στις 2 Οκτωβρίου του 2012 με εντολή του εισαγγελέα της Άγκυρας. Μετά την εκταφή του πρώην προέδρου της Τουρκίας αποκαλύφθηκε ότι η σορός του δεν είχε πλήρως αποσυντεθεί, επειδή κοντά στο σημείο που ήταν θαμμένος υπήρχε μια φυσική πηγή νερού που κρατούσε την θερμοκρασία χαμηλά.
 
Εδώ και δύο χρόνια, η οικογένεια του πρώην προέδρου ισχυριζόταν ότι ο Οζάλ δολοφονήθηκε

Ο Τουργκούτ Οζάλ εξελέγη πρόεδρος της Τουρκίας το 1989 και πέθανε το 1993 κατά την διάρκεια της θητείας του, σε ηλικία 65 ετών. 

Keywords
Τυχαία Θέματα