ΔΩΔΕΚΑ ΠΑΡΑ ΔΩΔΕΚΑ – Ονειρόδραμα του Ευγένιου Τριβιζά

ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΤΡΙΒΙΖΑ ΔΩΔΕΚΑ ΠΑΡΑ ΔΩΔΕΚΑ

ΟΝΕΙΡΟΔΡΑΜΑ ΣΕ ΔΩΔΕΚΑ ΣΚΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΛΕΨΥΔΡΑ

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

18-30 Δεκεμβρίου 2014

Στις Δώδεκα παρά Δώδεκα, στις 18 Δεκεμβρίου, τα μάγια θα τυλίξουν τη σκηνή της αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής όταν θα ανοίξει η αυλαία του νέου πρωτοπαρουσιαζόμενου έργου του ποιητή

παραμυθιών Ευγένιου Τριβιζά με τους ήχους της μουσικής του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Μια βραδιά Πρωτοχρονιάς, στο μυθικό προθάλαμο του χωρο-χρόνου συναντιούνται ο Νέος Χρόνος ο οποίος ανυπομονεί να πάρει στα χέρια του τις μοίρες του κόσμου και ο Παλιός Χρόνος ο οποίος αρνείται να παραδεχτεί ότι πρέπει να αποχωρήσει και αποφασίζει να δολοφονήσει τον διάδοχό του. Κατά τη διάρκεια του έργου και ενώ το σύμπαν βρίσκεται στα πρόθυρα του απόλυτου χάους, ένα πλήθος χαρακτήρων και πλασμάτων, μεταξύ των οποίων Ρωμαίοι εκατόνταρχοι, δεινόσαυροι, ηγεμόνες, κατάδικοι φυλακών, Βεδουίνοι, πιγκουίνοι, αρλεκίνοι και ένας λευκός μονόκερως εμφανίζονται και εξαφανίζονται σε καταιγιστικούς ρυθμούς από τις χρονοπύλες του μέλλοντος και του παρελθόντος σε μια ονειρική πανδαισία ήχων και χρωμάτων. Δώδεκα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα η κοσμική σύγκρουση μεταξύ μέλλοντος και παρελθόντος κορυφώνεται με συναρπαστικό τρόπο….

Τις μελωδίες του έργου, το οποίο σκηνοθετεί και χορογραφεί ο Φωκάς Ευαγγελινός, έχει συνθέσει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου. Τα σκηνικά και κοστούμια έχει σχεδιάσει η Έλλη Παπαγεωργακοπούλου. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας πρωταγωνιστεί στο ρόλο του απελπισμένου αλλά αποφασισμένου Παλιού Χρόνου και ο Πάνος Μουζουράκης στον ρόλο του ορμητικού και ακάθεκτου Νέου Χρόνου.

Εκτός από τους μεγάλους όμως πρωταγωνιστές, πάνω από εκατό μικροί, μικρότεροι και μικρότατοι πρωταγωνιστές του Μουσικού Ομίλου και της Χορωδίας Graduarti των Τοσιτσείων- Αρσακείων σχολείων, κατακλύζουν με τις σπαρταριστές παρουσίες και τις μελωδικές φωνές τους τη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής, χαρίζοντας στους θεατές αξέχαστες γιορτινές αναμνήσεις.

Τα έσοδα των παραστάσεων θα διατεθούν για την υποστήριξη του Ταμείου Υποτροφιών των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων.

Χορηγοί παραστάσεων

Χρυσός Χορηγός ΟΤΕ

Αργυρός Χορηγός smartτης ΔΕΛΤΑ

Υποστηρικτές

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

AdelphiaShipping

Βενέτης ΑΒΕΕ

RedDesignConsultants

Xoρηγοί Επικοινωνίας

MEGA

NICKELODEON

ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

In.gr

ΒΗΜΑ FM

ATTIKIPRESS

Keywords
Αναζητήσεις
δωδεκα παρα δωδεκα
Τυχαία Θέματα