Δις ισόβια στους τρεις κατηγορούμενους για τη δολοφονία των αστυνομικών στο Ρέντη

Δύο φορές ισόβια και επιπλέον 25 έτη κάθειρξης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους τρεις εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων για τη δολοφονία των νεαρών αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ το Μάρτιο του 2011 στο Ρέντη.

Οι δράστες είχαν σταματήσει το αυτοκίνητο σε σκοτεινό σημείο και όταν πλησίασαν οι μοτοσικλέτες της ΔΙΑΣ βγήκαν από το όχημα και με καλάσνικοφ και ένα πιστόλι άρχισαν να πυροβολούν. Είχε προηγηθεί καταδίωξη ύστερα από ληστεία σε περίπτερο,

στο Μενίδι.

Μετά από μια πολύωρη διαδικασία που διήρκησε περισσότερες από 12 ώρες, το δικαστήριο καταδίκασε ως φυσικούς αυτουργούς της διπλής δολοφονίας των αστυνομικών δύο από τους κατηγορούμενους, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι και για έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών.

Ο τρίτος κατηγορούμενος καταδικάστηκε ως συνεργός για τα ίδια εγκλήματα, ενώ για τον τέταρτο κατηγορούμενο, που φυγοδικεί, το δικαστήριο διαχώρισε τη δικογραφία προκειμένου να δικαστεί εφόσον συλληφθεί.

Ειδικότερα, η απόφαση του δικαστηρίου που δεν αναγνώρισε στους τρεις κατηγορουμένους κανένα ελαφρυντικό έχει ως εξής:

Ανδρέας Ποφίδης δυο φορές ισόβια και 66 έτη, Ιωάννης Σαββίδης δυο φορές ισόβια, 66 έτη και 5 μήνες και Γιώργος Εμερτζίδης δυο φορές ισόβια και 62 έτη (Οι πολυετείς καθείρξεις μεταφράζονται πάντως σε 25 έτη κάθειρξης).

Στους υπόλοιπους 11 συγκατηγορουμένους επιβλήθηκαν ποινές από δύο έως εννέα χρόνια για σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, οπλοκατοχή κ.ά.

Keywords
Τυχαία Θέματα