Δίπλα – δίπλα Ολάντ και Κάμερον έξω από το Βataclan

Η μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους, θα απασχολήσει σήμερα τη συζήτηση μεταξύ των Φρανσουά Ολάντ και Ντέιβιντ Κάμερον στο Παρίσι.

Στο θέατρο Μπατακλάν συναντήθηκαν νωρίς το πρωί οι δύο ηγέτες αποτίοντας φόρο τιμής στους νεκρούς των τρομοκρατικών επιθέσεων. Ο Ντέιβιντ Κάμερον στο λογαριασμό του στο Twitter ανέβασε τη φωτογραφία των δυο τους, σημειώνοντας «ο Φρανσουά Ολάντ

και εγώ σταθήκαμε δίπλα-δίπλα έξω από το Μπατακλάν»

Οπως μεταδίδει το BBC στη συνάντηση θα τεθεί η πραγματική εμβέλεια της πιθανής συμμετοχής της Βρετανίας στους βομβαρδισμούς στόχων του ΙSIS στη Μέση Ανατολή ενώ θα γίνουν και ανταλλαγές πληροφοριών από τις αρμόδιες υπηρεσίες των δυο χωρών στο ανώτατο επίπεδο.

Μέχρι στιγμής, η Βρετανία μπορεί να βομβαρδίσει στόχους των τζιχαντιστών μόνο στο Ιράκ καθώς η Βουλή ψήφισε το 2013 ότι δεν επιτρέπει αυτό να γίνει στη Συρία.

O Κάμερον αναμένεται να χρησιμοποιήσει τα όσα ακούσει από τον Ολάντ για να σχηματίσει το πλαίσιο της συζήτησης εντός Βρετανίας για το εάν θα πρέπει η χώρα του να κάνει περισσότερα μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, επισημαίνει το BBC.

Keywords
Τυχαία Θέματα