Δίωξη για τα επεισόδια

Πειθαρχική δίωξη κατά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα επεισόδια και τη διακοπή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αναμένεται να ασκήσει σήμερα ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ. Σήμερα άλλωστε αναμένονται εξελίξεις εκτός από το πειθαρχικό κομμάτι του ντέρμπι και στο ποινικό για τους 23 συλληφθέντες των επεισοδίων.

Οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς

της ΕΠΟ αναμένεται να ασκήσουν πειθαρχική δίωξη κατά της «πράσινης» ΠΑΕ, βασισμένοι στο φύλλο αγώνα, την έκθεση του παρατηρητή και την έκθεση της αστυνομίας.Το «τριφύλλι» θα απολογηθεί την Πέμπτη στην πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκ, ενώ η απόφαση θα εκδοθεί αυθημερόν.

Ο διαιτητής του αγώνα, Τάσος Κάκος ανέφερε τους λόγους που προέβη στη διακοπή του ντέρμπι: «Έγινε εκτίμηση της κατάστασης και διαπίστωσα ότι οι συνθήκες ήταν αδύνατες. Ο υποστράτηγος κ. Τσιβίκης με ενημέρωσε ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν διασφάλιζε πλέον την ομαλή συνέχιση του αγώνα και κατόπιν τούτου πήρα την απόφαση και ενημέρωσα τις ομάδες ότι ο αγώνας διακόπτεται οριστικά και ενώ το αποτέλεσμα ήταν 0-1 υπέρ της ομάδας του Ολυμπιακού».

Λόγω υπαιτιότητας του Παναθηναϊκού η τιμωρία αναμένεται «βαριά», καθώς προβλέπεται μηδενισμός στο παιχνίδι, αφαίρεση τριών βαθμών από την φετινή βαθμολογία και αφαίρεση επίσης δύο βαθμών από το ερχόμενο πρωτάθλημα. Είναι βέβαιο πως οι «πράσινοι» θα τιμωρηθούν με αποκλεισμό της έδρας τους, ενώ θα πληρώσουν και «τσουχτερό» πρόστιμο.





Keywords
Τυχαία Θέματα