Δημοσκόπηση: Μπροστά η ΝΔ με 4,4%

Σταθερό προβάδισμα έχει η Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες δημοσκοπήσεις και αυτό επιβεβαιώθηκε και στην τελευταία της Kαπα Research για το Βήμα της Κυριακής.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 4,4 μονάδες στην πρόθεση ψήφου, ενώ αρνητικά κρίνει ο κόσμος τη νέα

διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Η πρόθεση ψήφου

Πιο αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 18,4% (με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου 27%), η Νέα Δημοκρατία 21,4% (με αναγωγή 31,4%), το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 6% (με αναγωγή 8,7%). Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 5,4% (με αναγωγή στο 8%), το ΚΚΕ με 4,9%, (με αναγωγή στο 7,2%), η Ένωση Κεντρώων με 2,6% (με αναγωγή, 3,8%), οι ΑΝΕΛ το 2,5% (με αναγωγή στο 3,7%) και το Ποτάμι με1,8% (με αναγωγή στο 2,7%).

7 στους 10 κατά της κυβέρνησης

Αρνητικά αξιολογούν την κυβέρνηση οι επτά στους δέκα συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση ως προς την στάση της με τους δανειστές στη νέα διαπραγμάτευση.

Σχεδόν 4 στους 10 πιστεύουν πως η κυβέρνηση θα πρέπει να έρθει σε ρήξη εάν οι δανειστές δεν σεβαστούν τις «κόκκινες γραμμές», 3 στους 10 θέλουν να κλείσει διαπραγμάτευση, ενώ το 26% εκτιμά πως η διαπραγμάτευση πρέπει να συνεχιστεί, παρά τις πιέσεις που δέχεται η πραγματική Οικονομία.

Νέο δημοψήφισμα θέλουν οι 3 στους 10!

Ως προς τα νέα μέτρα λιτότητας, το 46,3% δηλώνει πως εάν είναι σκληρά η κυβέρνηση θα πρέπει να τα περάσει το συντομότερο από τη Βουλή για να κλείσει η αξιολόγηση, ενώ ποσοστό 34,3% τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για να κριθεί και αυτή η διαπραγμάτευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα