Δημοσκόπηση Marc ΑΝΤ1: Ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών

Ψήφο εμπιστοσύνης λαμβάνει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τους πολίτες για την ελληνογαλλική συμφωνία αλλά και για τις ελευθερίες στους εμβολιασμένους, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΑΝΤ1. Η δημοσκόπηση δείχνει πως η κυβέρνηση διατηρεί σε διψήφια ποσοστά την διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ,

ενώ οι μεγάλες ανησυχίες των πολιτών εστιάζονται γύρο από την πανδημία και το παγκόσμιο κύμα ανατιμήσεων. Επίσης, θετικά κρίνουν σχεδόν 8 στους 10 την απόφαση Μητσοτάκη για διαγραφή Μπογδάνου.

Δημοσκόπηση Marc ΑΝΤ1: Εκτίμηση ψήφου

Σύμφωνα με τη Marc, στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 41% έναντι 27,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 8%, το ΚΚΕ με 6,5%, η Ελληνική Λύση με 5,5%, το ΜέΡΑ25 με 3,5%. Αλλο κόμμα επιλέγει το 8%.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 12,8% υπέρ του κυβερνώντος κόμματος, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 34,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22%. Ακολουθούν ΚΙΝΑΛ 6,3%, ΚΚΕ 5,6%, Ελληνική Λύση 4,4%, ΜέΡΑ25 με 2,7%.

Αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας

Με συντριπτική πλειοψηφία, η κοινή γνώμη αξιολογεί θετικά την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας. Το 75,2% τη θεωρεί θετική και μάλλον θετική, έναντι 19,6% που την κρίνει αρνητική και μάλλον αρνητική. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 91% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 92% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ αλλά ακόμη και το 59,3% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 42,7% του ΚΚΕ κρίνουν τη συμφωνία ως θετική.

Λάθος η απόφαση Τσίπρα να καταψηφίσει τη συμφωνία

Το 64,2% επίσης κρίνει ως λάθος την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να καταψηφίσει τη συμφωνία, έναντι 25,9% που πιστεύει το αντίθετο.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Η κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό καλά κρατεί, καθώς συγκεντρώνει 50,4%, έναντι 28,2% του Αλέξη Τσίπρα.

Αξιολόγηση αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ

Αρνητικά αξιολογεί το 76,6% την αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαγραφή Μπογδάνου

Η συντριπτική πλειοψηφία, 76,8%, της κοινής γνώμης θεωρεί σωστή τη διαγραφή Μπογδάνου, έναντι μόλις 11,5% που την κρίνει λάθος και μάλλον λάθος.

Ελευθερίες σε εμβολιασμένουςΑξιολόγηση κυβέρνησηςΗ μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτώνΔημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1: Μεγαλώνει η ψαλίδα ΝΔ –ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου
Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοσκόπηση Marc ΑΝΤ1, Ποια,dimoskopisi Marc ant1, poia