Δημοσκόπηση MRB Star: Προβάδισμα 11,6 μονάδων για τη ΝΔ

Σημαντική διαφορά εξακολουθεί να διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της MRB, για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 32,3%, με την αξιωματική αντιπολίτευση να έχει 22,5% (διαφορά 9,8 μονάδων). Ενισχυμένο το ΚΙΝΑΛ με 9,3%, 5,1% το ΚΚΕ, 4,3% η Ελληνική Λύση

και 3,7% το ΜέΡΑ25. Ίδια εικόνα και στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια, με την οποία η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 11,6% (38,2% έναντι 26,6%), με το ΚΙΝΑΛ να φθάνει το 11,0%.

Ντέρμπι για γερά νεύρα φαίνεται πως θα είναι η εκλογική αναμέτρηση στο ΚΙΝΑΛ, με τρεις υποψηφίους να ερίζουν για την ηγεσία του κόμματος. Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά, με τις διαφορές μεταξύ τους να είναι μικρές και αναστρέψιμες, ειδικά ενόψει του β’ γύρου των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου όλων των ερωτηθέντων, ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται με ποσοστό 26,9% έναντι 23,4% του Γιώργου Παπανδρέου και 21,6% του Νίκου Ανδρουλάκη.

Δημοσκόπηση MRB: Ντέρμπι για Λοβέρδο, Ανδρουλάκη, Παπανδρέου οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

Στην πρόθεση ψήφου των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Λοβέρδος συγκεντρώνει το 30,3% έναντι 29,5% του κ. Ανδρουλάκη και 27,9% του κ. Παπανδρέου. Στο σενάριο για αντίπαλο με τον Γιώργο Παπανδρέου στον β’ γύρο των εκλογών, ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται (στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ) με 10 μονάδες διαφορά, καθώς φέρεται να συγκεντρώνει το 49,3% των προτιμήσεων έναντι 39,7% που λαμβάνει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος.

Στους ψηφοφόρους που δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν στον β’ γύρο των εκλογών, η διαφορά αυτή διευρύνεται ακόμα περισσότερο και φτάνει τις 17 μονάδες, καθώς ο Ανδρέας Λοβέρδος συγκεντρώνει ποσοστό 46,8% έναντι 29,5% του Γιώργου Παπανδρέου. Αμφίρροπη θα είναι η μάχη σύμφωνα με την MRB στην περίπτωση που περάσουν στον β’ γύρο ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Νίκος Ανδρουλάκης, αφού ο πρώτος συγκεντρώνει ποσοστό 41,6% και ο δεύτερος 40%.

Keywords
Τυχαία Θέματα