Δημοσκοπήσεις: Ντέρμπι ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Δημοκρατίας με έξω τους ΑΝΕΛ και μέσα Λεβέντη

Μια εκλογική αναμέτρηση ντέρμπι δείχνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν σήμερα στις Κυριακάτικες εφημερίδες, με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει ένα προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας, όμως αυτό το προβάδισμα είναι μικρό και όλα τα πράγματα είναι ανοικτά στο πως θα διαμορφωθεί τελικά η ψήφος των πολιτών στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Εκτός από το ντέρμπι μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων ένα σημαντικό εύρημα των δημοσκοπήσεων είναι το γεγονός πως δύσκολα φαίνεται να μπαίνει στη Βουλή το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων του κ. Καμμένου, σε αντίθεση με την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη που αυτή τουλάχιστον τη στιγμή συγκεντρώνει ποσοστά πάνω από το αναγκαίο 3%.

Συγκεκριμένα δημοσιεύθηκαν τρεις δημοσκοπήσεις, μια για την εφημερίδα Βήμα της Κυριακής, μία για το Πρώτο Θέμα και μια για την εφημερίδα Παρόν.

Στην δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το Βήμα της Κυριακής ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 27,3% και ακολουθεί η ΝΔ με 24,2%. Η ΧΑ συγκεντρώνει 6,8%, το Ποτάμι 5,5%, το ΚΚΕ 5%, οι ΑΝΕΛ 3%, το ΠΑΣΟΚ 4,3% η Λαϊκή Ενότητα 4,8% και η Ένωση Κεντρώων 3,3%. Άλλο κόμμα δηλώνει πως θα ψηφίσει το 3,3% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 13,2%.

Στην δημοσκόπηση, της Alco για το Πρώτο Θέμα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 22,6%, η ΝΔ 21,1%, η ΧΑ 6,3%, το Ποτάμι 5,1%, το ΚΚΕ 4,7%, οι ΑΝΕΛ 2,4%, το ΠΑΣΟΚ 4,1%, η Λαϊκή Ενότητα 4%, η Ένωση Κεντρώων 3% και το ΚΙΔΗΣΟ 1,3%. Στο 6,5% βρίσκεται η αποχή και στο 13,6% οι αναποφάσιστοι.

Τέλος στην δημοσκόπηση της Rass για το Παρόν, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στο 24,6%, με διαφορά 2,3 μονάδων από τη Νέα Δημοκρατία που εμφανίζεται στο 22,3%. Τρίτο εμφανίζεται το Ποτάμι με 6% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,8%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Λαϊκή Ενότητα με 5,3%, η Ένωση Κεντρώων με 4,3% και το ΠΑΣΟΚ με 3,2%, ενώ οι ΑΝΕΛ συγκεντρώνουν ποσοστό στο 2,3% και η αδιευκρίνιστη ψήφος 14,%.

Keywords
Τυχαία Θέματα