ΔΗΜΑΡ: Αποφασίζει η Κ.Ε. για την παραίτηση Κουβέλη

Μέσα σε βαρύ κλίμα, αλλά χωρίς εντάσεις λόγω του αποτελέσματος, άρχισε σήμερα (7/6) Η συνεδρίαση της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ με πρώτο θέμα την αποδοχή ή όχι της παραίτησης του προέδρου Φώτη Κουβέλη ο οποίος έχει την έχει θέσει στη διάθεση των οργάνων του κόμματος.

Σήμερα συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα όπως η στάση της ΔΗΜΑΡ για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, και αυτά που έχουν να κάνουν με το μέλλον του κόμματος,αλλά

και με τον καταλογισμό ευθυνών για την οδυνηρή ήττα, κυρίως στην ηγετική ομάδα. Αναμένεται να υπάρξει συζήτηση για συνέδριο ή όχι, αλλά και για τις «αγεφύρωτες» διαφωνίες για την συμμετοχή στην υπό συγκρότηση Κεντροαριστερά ή τη στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του Γρηγόρη Ψαριανού, που δέχθηκε κριτική για τις προσωπικές επιθέσεις στον Φώτη Κουβέλη, και του Ανδρέα Παπαδόπουλου , απουσίες που ερμηνεύτηκαν ως προανάκρουσμα αποχωρήσεων.

Η αποδοχή ή όχι της παραίτησης του Φώτη Κουβέλη θα αποφασισθεί στην αυριανή συνεδρίαση, όπου ή ίδιος θα συμμεριστεί την έκκληση της μεγάλης πλειοψηφίας της Κεντρικής Επιτροπής να την αποσύρει ή θα ζητήσει τη σύγκληση συνεδρίου για να ληφθεί οριστική απόφαση. Ο κ. Κουβέλης άφησε αιχμές για ελλιπή στήριξη από στελέχη του κόμματος κατά την προεκλογική περίοδο ενώ ζήτησε ενωτική και συντεταγμένη πορεία της ΔΗΜΑΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα