Δηλώσεις καταδίκης στην αμφισβήτηση της ελληνικότητας Σχορτσιανίτη

Με αφορμή τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο διεθνής μπασκετμπολίστας Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, η Περιφέρεια Αττικής, με ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 30 Οκτωβρίου, καταδικάζει τις τακτικές της Χρυσής Αυγής.

«Δυστυχώς, οι γνωστοί πια εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής

με πρόσχημα το μεταναστευτικό και εξαιτίας της ανοχής μιας μικρής κοινωνικής μειοψηφίας μας καταλύουν κάθε νομιμότητα ουσιαστικά σε βάρος Ελλήνων πολιτών και μεταναστών εργαζομένων, δείχνοντας ξεκάθαρα και απροκάλυπτα την ρατσιστική τους ιδεολογία. 

Θεωρούμε ότι όποιος μετρά την ελληνικότητα με το χρώμα του δέρματος δεν είναι Έλληνας.

Όποιος κρίνει την κοινωνική  συμμετοχή ανθρώπων με βάση την φυλετική ή εθνική προέλευσή τους, δεν είναι άνθρωπος» αναφέρει η απόφαση μεταξύ άλλων.

Επιτέλους πρέπει η συντεταγμένη πολιτεία να εφαρμόσει το νόμο και πρώτιστα το Σύνταγμά μας αλλά και η κοινωνία μας να αντιδράσει σε φαινόμενα ξένα προς την ιδιοσυγκρασία της και την ιστορική της διαδρομή.

«Πρέπει να μπει τέλος σε τρόπους συμπεριφοράς σαν και αυτούς της Χρυσής Αυγής που δεν αναγνωρίζουν την νομιμότητα την κοινωνική αλληλεγγύη και την ανθρωπιά ως στοιχεία της κοινωνικής συνοχής.

Συμπαραστεκόμαστε στον Έλληνα αθλητή (αν και δεν το χρειάζεται) όπως και σε όλα τα θύματα της χρυσαυγίτικης νοοτροπίας ευελπιστώντας ότι η δημοκρατική πλειοψηφία στην ελληνική κοινωνία εν τέλει θα τους απομονώσει» προσθέτουν.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, αναφερόμενος και στις νέες ρατσιστικές επιθέσεις κατά Ελλήνων Ολυμπιονικών, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Το θηρίο της ρατσιστικής μονομανίας καταβροχθίζει στο πέρασμά του ανθρώπους, προσωπικότητες, προσπάθειες και σημαντικές στιγμές διακρίσεων για την Ελλάδα. Ο μοναδικός τρόπος να ανακόψουμε την πορεία του είναι να σταματήσουμε να το «ταΐζουμε» με την προσοχή μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα