«Δηλαδή στην Αμερική σκοτώνουν τους γκέι;» – Θλιβερά σχόλια στη δίκη του Αμβρόσιου

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε εξέλιξη η δίκη του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγαίου, για την υπόθεση της στοχοποίησης ομοφυλόφιλων, σε κείμενο που είχε δημοσιεύσει στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Εντός και εκτός της αίθουσας έχει συγκεντρωθεί ομάδα υποστηρικτών των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Ο Αμβρόσιος κατηγορείται για κατάχρηση του εκκλησιαστικού αξιώματος και παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου.

Αφορμή ήταν τα σχόλια που είχε περιλάβει σε κείμενό του, με το οποίο φαινόταν να προτρέπει

τους αναγνώστες του να «φτύσουν» τους ομοφυλόφιλους και τους υποστηρικτές τους.

Ο τίτλος του κειμένου του, που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2015, ήταν: «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ! Ας μιλήσουμε έξω από τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ».

Η αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου, κατά την πρωτόδικη εκδίκαση της υπόθεσης, είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων σε άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αλλά και σε εισαγγελείς οι οποίοι άσκησαν έφεση.

Βασική υπερασπιστική γραμμή των δικηγόρων του Αμβρόσιου, είναι πως δεν αναφερόταν στους ομοφυλόφιλους, αλλά στους πολιτικούς.

Σήμερα, σε ερώτηση της έδρας αν το κείμενο αφορά μόνο τους πολιτικούς, ειπώθηκε ότι αφορά κυρίως τους ομοφυλόφιλους ή ότι αναφέρεται σε ομοφυλόφιλους πολιτικούς, τους οποίους άλλωστε αποκαλεί μικρή μειοψηφία μέσα στη Βουλή.

Ερωτήσεις όπως «κουνιέστε στον δρόμο;» ή «αυτό που απορρέει από την ιδιότητα της ομοφυλοφιλίας είναι προσβολή;» ή «πώς πολλαπλασιάζονται οι ομοφυλόφιλοι αφού δεν γεννάνε;», ακούστηκαν στη δικαστική αίθουσα από τους συνηγόρους υπεράσπισης του Μητροπολίτη.

Στα σχόλια αντέδρασε έντονα η Πολιτική Αγωγή ζητώντας από το δικαστήριο να προστατεύσει την τιμή των μαρτύρων.

Αναφερόμενος στη φράση «αν είχα όπλο θα το χρησιμοποιούσα» που είχε διατυπώσει ο Αμβρόσιος, μάρτυρας Πολιτικής Αγωγής είπε ότι η απειλή αφορούσε σαφώς τους ομοφυλόφιλους.

«Δηλαδή θέλετε να πείτε ότι στην Αμερική ή στην Ελβετία, όπου επιτρέπεται η οπλοχρησία, σκοτώνουν τους ομοφυλόφιλους;», ρώτησε η άλλη πλευρά.

Η Αστυνομία έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, με μία διμοιρία των ΜΑΤ να βρίσκονται κοντά στα δικαστήρια.

Το άρθρο «Δηλαδή στην Αμερική σκοτώνουν τους γκέι;» – Θλιβερά σχόλια στη δίκη του Αμβρόσιου εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα