Δίκη Δημήτρη Λιγνάδη: Η δήλωση του αδελφού του

“Η δικαιοσύνη θα κάνει το έργο της. Πιστεύουμε στη Δικαιοσύνη και περιμένουμε να δούμε”. Αυτό δήλωσε στο “Πρωινό” του ΑΝΤ1 ο Γιάννης Λιγνάδης, λίγες ώρες πριν ο αδελφός του, Δημήτρης βρεθεί εκ νέου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου και θα δικαστεί για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις σεξουαλικής βίας. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον εάν ευελπιστεί να αθωωθεί ο αδελφός του, ο κ. Λιγνάδης απάντησε: “Ευελπιστούμε πάντα..”.

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός καλλιτέχνης κρατείται στις φυλακές της Τρίπολης και σήμερα έγινε η

μεταγωγή του στην Αθήνα. Αύριο θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου προκειμένου δημόσια να λογοδοτήσει για τέσσερις υποθέσεις βιασμού ανηλίκων ή νεαρών ανδρών. Ο Λιγνάδης κρίθηκε προφυλακιστέος τον περασμένο Φεβρουάριο για την κατηγορία του βιασμού ανηλίκου κατά συρροή μετά από καταγγελίες δύο παθόντων, ενώ τον περασμένο Μάρτιο μία τρίτη καταγγελία σε βάρος του για βιασμό, με θύμα ενήλικο σε αυτήν την περίπτωση, οδήγησε στην άσκηση δεύτερης ποινικής δίωξης εναντίον του.

Για την εκδίκαση της υπόθεσης κληρώθηκαν τρεις γυναίκες και ένας άνδρας ως ένορκοι, ενώ οι τρείς τακτικοί δικαστές είναι γυναίκες. Ο συνήγορος του καλλιτέχνη, Αλέξης Κούγιας, εξαίρεσε τρεις γυναίκες ενώ άλλες δύο εξαιρέθηκαν από τον εισαγγελέα. Το δικαστήριο κλήρωσε και δύο αναπληρωματικά μέλη, καθώς η δίκη αναμένεται να διαρκέσει αρκετό χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα