Δίκη Χρυσής Αυγής 2019: “Για τον Φύσσα μάθαμε την επόμενη μέρα”, λέει η Ζαρούλια (vid)

Δίκη Χρυσής Αυγής 2019: Για πολιτική δίωξη της Χρυσής Αυγής στην απολογία της στη δίκη της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια.  Όπως υποστήριξε, για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενημερώθηκε τόσο αυτή όσο και ο σύζυγός της, την επόμενη μέρα το μεσημέρι, από τα γραφεία του κόμματος. Στη σύντομη απολογία της, είπε χαρακτηριστικά:

«Πως είναι δυνατόν να ήξερε ο ελληνικός λαός πως είμασταν διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης και να μας ψήφισε». Η Ελένη Ζαρούλια κράτησε αποστάσεις από τις κατά καιρούς αναφορές μελών και πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Η απολογία, νωρίτερα, του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγου, κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με αυτή των υπολοίπων πρώην βουλευτών της. Υποστήριξε, πως «πιστεύω ακράδαντα ότι είναι σκευωρία, η Χρυσή Αυγή γνώριζε μεγάλη άνοδο, έπρεπε να βρουν κάτι να μας σταματήσουν». Επιπλέον, απέκλεισε το ενδεχόμενο να πήρε από κάποιον εντολή ο Ρουπακιάς για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Προβάλλοντας μόνο την ιδιότητα της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου, απολογήθηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η Ελένη Ζαρούλια η οποία επέλεξε να δηλώσει εξαρχής την οικογενειακή της σχέση με το γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής καθώς θεωρεί «πολιτική» τη σε βάρος της δίωξη. Στην απολογία της που διήρκεσε μόλις 20 λεπτά, η κ. Ζαρούλια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τους «πύρινους» λόγους των μελών της Χρυσής Αυγής.

«Βγήκα βουλευτής το 2012 με σταυρό από τον ελληνικό λαό. Πώς είναι δυνατόν ο ελληνικός λαός να εξέλεξε διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης; Εγώ έκανα τα καθήκοντα μου».

Πρόεδρος: Είστε μέλος;

Κατηγορούμενη: Τι να σας πω; Εγώ είμαι σύζυγος του γενικού γραμματέα. Είναι οικογένεια μου. Μοιραία δεν ξέρω τι θεωρούμαι.

Πρόεδρος: Κάνετε ομιλίες;

Κατηγορούμενη: Εγώ ομιλίες έκανα πολύ αργότερα. Ήταν ελάχιστες γιατί δεν υπήρχε λόγος. Έχω κάνει συνολικά 4-5 και ήταν επετειακού χαρακτήρα.

Πρόεδρος: Τι θέση έχετε για τους αλλοδαπούς;

Κατηγορουμένη: Η θέση μου για τους αλλοδαπούς είναι η ίδια με το νόμο. Όποιος είναι παράνομος να απελαθεί. Έχει καταργηθεί ο νόμος;

Πρόεδρος: Αυτό δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό υπάνθρωπος;

Κατηγορούμενη: Ο χαρακτηρισμός θα πήγαινε σε όποιον κάνει εγκλήματα ασχέτως χρώματος και φυλής. Όταν βιάζεις και σκοτώνεις για να πάρεις μια κάμερα είσαι υπάνθρωπος είτε είσαι Πορτογάλος, είτε Άγγλος ή Γερμανός.

Πρόεδρος: Έχετε πει ότι φέρνουν αρρώστιες;

Κατηγορούμενη: Αλήθεια δεν είναι; Δεν ήρθαν αρρώστιες που έχουν εξαλειφθεί; Οι φυλακές δεν είναι γεμάτες αλλοδαπούς; Δεν έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό αλλοδαπών στις φυλακές;

Πρόεδρος: Τα παιδιά με τα μαύρα που είχατε πει σε ομιλία σας ποια ήταν;

Κατηγορούμενη: Ε, τα έβλεπα μπροστά μου σε μια ομιλία μου και το είπα σαν ατάκα. Αυτοσχεδιάζουμε καμία φορά στις ομιλίες. Είχα άγχος, ήμουν πρόχειρη. «Την δολοφονία την έμαθα την επόμενη ημέρα επειδή μας έψαχναν στα γραφεία. Δεν είχα ενημερωθεί από τηλεόραση γιατί δεν τη χρησιμοποιώ. Όταν πήραν τηλέφωνο ανοίξαμε τηλεόραση. Στην αρχή έλεγαν ότι επρόκειτο για ποδοσφαιρικό καβγά. Μετά δεν ξέρω τι έγινε» ανέφερε στο δικαστήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα