Δίκη Άκη: Ψάχνουν… 98 εκατ. ευρώ

To ακίνητο στο Κολωνάκι βρίσκεται στο επίκεντρο της δίκης του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου. Πιο συγκεκριμένα, την προέλευση των 98 εκατομμυρίων δραχμών που κατέβαλε, μέσω πληρεξουσίου δικηγόρου, η Blue Bell για την αγορά του ακινήτου της Δεινοκράτους αναζητεί το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ο δικηγόρος Γρηγόρης Μούργελας, που λειτούργησε με εντολή

του Νίκου Ζήγρα ως πληρεξούσιος της εξωχώριας εταιρίας, κατέθεσε σήμερα και υποστήριξε ότι το τίμημα καταβλήθηκε εκτός συμβολαιογραφείου, από συνάλλαγμα που εμβάστηκε σε λογαριασμό του, το οποίο δραχμοποίησε. Ο ισχυρισμός του αυτός, ωστόσο, δεν συμπίπτει με αυτόν που προέβαλε στο δικαστήριο ο Νίκος Ζήγρας, ότι δηλαδή το ακίνητο -που κατέληξε στην Αρετή Τσοχατζοπούλου- αγοράστηκε με χρήματα που μέσω του ιδίου παρέδωσε σε βαλίτσα ο πρώην υπουργός της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης.

Η άποψη αυτή του μάρτυρα, έδωσε την ευκαιρία στην πλευρά του πρώην υπουργού να ρωτήσει εάν πήρε ποτέ στα χέρια του βαλίτσα με 80 εκατομμύρια δραχμές. «Όχι», απάντησε γελώντας ο δικηγόρος, ενώ νωρίτερα απαντώντας σε ανάλογη ερώτηση του αναπληρωτή εισαγγελέα είπε: « Η αγορά έγινε με επιταγές. Το επιβεβαιώνει η τράπεζα, έγινε με συνάλλαγμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα