Δικαστήριο καταδίκασε στην Αίγυπτο σε 10 χρόνια φυλακή 102 υποστηρικτές του Μόρσι

Σε κάθειρξη 10 ετών καταδικάστηκαν σήμερα (3/5) από δικαστήριο του Καΐρου 102 υποστηρικτές του ισλαμιστή πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι. Το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους για την υποκίνηση βίαιων επεισοδίων κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Δύο άλλοι άνθρωποι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 7 ετών, προσέθεσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο χωρίς να διευκρινίσει για ποια γεγονότα δικάζονταν.

Από την ανατροπή και τη σύλληψη

του Μόρσι, τον Ιούλιου του 2013, χιλιάδες υποστηρικτές του έχουν οδηγηθεί στην φυλακή. Σε εκατοντάδες εξ αυτών έχει επιβληθεί η θανατική ποινή ή βαριές ποινές κατά τη διάρκεια μαζικών δικών.

Εν τω μεταξύ ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές στις οποίες ο πρώην αρχηγός του στρατού Άμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι, είναι το φαβορί. Ο Αλ Σίσι υποσχέθηκε «σταθερότητα, ασφάλεια και ελπίδα» στους αιγύπτιους πολίτες.

Η προεκλογική εκστρατεία θα ολοκληρωθεί στις 23 Μαΐου και οι κάλπες έχουν προγραμματισθεί για τις 26 και 27 Μαΐου, με στόχο να αναδείξουν το νέο πρόεδρο της χώρας, 11 μήνες μετά την ανατροπή από τον Σίσι του πρώτου προέδρου της χώρας που εκλέχθηκε με δημοκρατικές διαδικασίες, του Ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι.

Ο μοναδικός αντίπαλος του Σίσι, ο Χαμντίν Σαμπαχί, μια σημαίνουσα προσωπικότητα της αριστεράς, είχε προκαλέσει έκπληξη όταν κατετάγη τρίτος στις προεδρικές του 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα