Διέρρευσε η έκεθεση για την παγκόσμια αντί-πειρατική στρατηγική της μουσικής βιομηχανίας

Σύμφωνα με δημοσίευμα του TorrentFreak, μία εμπιστευτική έκθεση της IFPI (International Federation of the Phonographic Industry), η οποία εκπροσωπεί περίπου 1.500 δισκογραφικές εταιρίες σε 70 χώρες σε όλο τον κόσμο, διέρρευσε κατά λάθος στο διαδίκτυο ύστερα από γκάφα του ίδιου του οργανισμού.

Η έκθεση αποκαλύπτει τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν οι μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρίες που αποτελούν παράλληλα μέλη του οργανισμού για την αντιμετώπιση σημερινών και μελλοντικών απειλών λόγω πειρατείας σε παγκόσμια κλίμακα.

Σημειώνεται

ότι 30σελιδη αναφορά χρονολογείται τον περασμένο Απρίλιο και καλύπτει ζητήματα σχετικά με τους ιστότοπους που διαθέτουν torrent links, ιστότοπους αποθήκευσης, τη συμπεριφορά που θα πρέπει να έχουν οι πάροχοι υπηρεσιών Internet (ISPs), την αποτελεσματικότητα του μπλοκαρίσματος επιλεγμένων ιστοτόπων και τις μεθόδους που ακολουθούν οι πειρατές για να έχουν πρόσβαση σε ακυκλοφόρητα κομμάτια μέσα από τη μουσική βιομηχανία.
Αρχικά, η IFPI χωρίζει το παράνομα διαθέσιμο υλικό σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη αφορά «το υλικό που βρίσκεται αποθηκευμένο σε υπολογιστές χρηστών» και διανέμεται μέσω P2P clients (π.χ. το BitTorrent) και η δεύτερη τις online υπηρεσίες αποθήκευσης (cyberlockers) όπως ήταν μέχρι πρότινος το MegaUpload.

Η IFPI υποστηρίζει ότι έχει λάβει στρατηγικά μέτρα εναντίον των The Pirate Bay, LimeWire και Demonoid, δηλαδή των ιστότοπων που παρέχουν torrent links για P2P clients.
Η IFPI θεωρεί μεγάλη απειλή για τη μουσική βιομηχανία τις επιθέσεις hacking και phising σε λογαριασμούς e-mail καλλιτεχνών ή στελεχών δισκογραφικών εταιριών, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα τη διαρροή τραγουδιών προτού κυκλοφορήσουν. Η πρόσβαση γίνεται συνήθως με τεχνικές αναζήτησης χαμένου password μέσα από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, cyberlockers ή e-mail clients.

Ακόμη, η IFPI παρακολουθεί στενά τις διαδικασίες downloading και sharing υλικού μεταξύ των διάφορων ασύρματων δικτύων και mobile εφαρμογών, εκφράζοντας ανησυχίες για την ευκολία διαμοιρασμού και streaming, αλλά και τη δυσκολία συσχέτισης μιας διεύθυνσης IP με συγκεκριμένο χρήστη.

Επίσης σύμφωνα με την έκθεση, η αρχιτεκτονική των mobile λειτουργικών συστημάτων των Apple και Google, ενθαρρύνει τους developers να δημιουργούν εφαρμογές μουσικής. Γι’ αυτό το λόγο, ο οργανισμός προσπαθεί να έρθει σε συμφωνία με τις Apple, Google, Microsoft, Nokia και Palm, έτσι ώστε να αφαιρέσουν τις third-party μουσικές εφαρμογές από τα αντίστοιχα καταστήματα που εναντιώνονται με τα συμφέροντα τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα