Διεκόπη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών! (upd)

Διεκόπη ξαφνικά μετά από μία ώρα η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παράλληλα, οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης αντίστοιχα ζήτησαν άμεσα να συγκληθούν οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων τους.

Πριν από

λίγο βγήκαν από το Μέγαρο Μαξίμου οι δυο πολιτικοί αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και οδεύουν προς τα γραφεία των κομμάτων τους.

Σημειώνεται πως η τρίτη κατά σειρά σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων άρχισε με καθυστέρηση γύρω στις 21.15, προκειμένου να βρεθεί λύση στο ζήτημα της ΕΡΤ και να τεθούν οι κατευθυντήριες αρχές του ανασχηματισμού και της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας, την οποία εμφατικά έχουν ζητήσει οι κ. κ.Βενιζέλος και Κουβέλης.

Σύμφωνα με νεότερες, πληροφορίες, κατά τη συνάντηση των τριων κυβερνητικών εταίρων ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επέμεινε στη σκληρή γραμμή και οδήγησε σε αδιέξοδο τη σύσκεψη. Ο κ. Βενιζέλος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα θέσει το ερώτημα αν θα πρέπει μόνο του το κόμμα να στηρίξει την κυβέρνηση εφόσον αποσύρει την υποστήριξή της η ΔΗΜΑΡ.

Τέλος, κλήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου και οι υπουργοί της κυβέρνησης, από το χώρο της ΝΔ, προκειμένου να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό.

Αποχώρησε από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ ο κ. Κουβέλης αφού έκανε δήλωση και συναντήθηκε με τα υπόλοιπα στελέχη του κόμματος. Αύριο, Παρασκευή συνεδριάζει στις 11.00 το πρωί η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ για να πάρει τις τελικές αποφάσεις για τη συμμετοχή της η μη στην κυβέρνηση.

Αναμένεται σε λίγο και η ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα