Διασωληνωμένος στην Εντατική παραμένει ο Αλ. Γέροντας

Μια εβδομάδα μετά τη διπλή δολοφονική επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στο Νέο Ηράκλειο, και ο βαριά τραυματίας 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς».

Λίγες ώρες μετά τον τραυματισμό του από τον αδίστακτο δολοφόνο ο 29χρονος υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αποκατάσταση

των τραυμάτων του στην οσφυική και θωρακική περιοχή.

Οι πρώτες 4 κρίσιμες μετεγχειρητικές ημέρες κύλησαν χωρίς επιπλοκές, με τους θεράποντες ιατρούς να τονίζουν ότι κάθε λεπτό που παραμένει σταθερός καταγράφει και ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα στη δύσκολη αυτή «εντατική» διαδρομή.

Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες ο νεαρός εμφάνισε φλεγμονή στον πνεύμονα –όπου είχε υποστεί τριπλή ρήξη ενώ είχε σπάσει και το διάφραγμα. Οι θωρακοχειρουργοί με τους εντατικολόγους του νοσοκομείου αποδύονται σε ένα δύσκολο αγώνα για την αντιμετώπισή της επιπλοκής.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, η κατάσταση είναι δύσκολη με δεδομένο ότι ο ασθενής βρίσκεται και σε μηχανική αναπνευστική υποστήριξη, η οποία αποτελεί σε κάθε περίπτωση μια δυνητική δίοδο μικροβίων στον οργανισμό του.

Εξάλλου, όποιες ελπίδες για αποσωλήνωσή απομακρύνονται για τις επόμενες ημέρες και μέχρι την αντιμετώπιση της φλεγμονής.

Keywords
Τυχαία Θέματα