Διάρρηξη Νέα Σμύρνη: Με το κατσαβίδι ανά χείρας

Ιδιοκτήτες καφετεριών και εστίασης, από τη Σαρωνίδα και τη Γλυφάδα, μέχρι την Ηλιούπολη και τη… Νέα Φιλαδέλφεια, έβρισκαν τις πρωινές ώρες τα καταστήματά τους «ανοιχτά», πριν εκείνοι βάλουν το κλειδί στην πόρτα! Καθώς οι καταγγελίες ήταν αρκετές και με δεδομένο ότι προκαλείτο σοβαρή οικονομική ζημιά στις επιχειρήσεις, που απασχολούσαν εργαζόμενους, ανέλαβαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, να εντοπίσουν τους δράστες των νυχτερινών εισβολών στα καταστήματα. Κατάφεραν να φθάσουν στον εντοπισμό και στη σύλληψη

του ζευγαριού, που διέπρατε τις διαρρήξεις, ενώ κινούνταν να παραβιάσουν ένα ακόμη κατάστημα στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. Ειδικότερα ο άνδρας, Βούλγαρος υπήκοος, πιάστηκε από τους αστυνομικούς της ίδιας υπηρεσίας, που είχαν μπει στα ίχνη του, με το κατσαβίδι στο χέρι, έτοιμος να το χρησιμοποιήσει!

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, εγκληματική ομάδα, που διέπραττε συστηματικά κλοπές από καταστήματα σε περιοχές κυρίως των Νοτίων Προαστίων της Αττικής. «Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες της στη Νέα Σμύρνη, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, 34χρονος αλλοδαπός και 38χρονη ημεδαπή, μέλη της εγκληματικής ομάδας. Ο 34χρονος συνελήφθη και για βία κατά υπαλλήλων.

«Τσιλιαδόρος» η 38χρονη

Λίγο πριν, είχε εντοπιστεί στη Νέα Σμύρνη το «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο, με επιβαίνουσα την 38χρονη που κατόπτευε την περιοχή, ενώ σε κοντινή απόσταση ο 34χρονος περιεργάζονταν κεντρική θύρα καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, κρατώντας στο χέρι του κατσαβίδι. Αμφότεροι ακινητοποιήθηκαν, με τον άνδρα να προβάλλει σθεναρή αντίσταση». Τόσο στην κατοχή του 34χρονου, όσο και στο «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί, αναλύουν τον τρόπο δράσης του ζευγαριού των νυχτερινών εισβολέων:

Από τον Αύγουστο η δράση το«Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω, από τον Αύγουστο του 2021, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, κινούμενοι με αυτοκίνητο, κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες, στις προαναφερθείσες περιοχές, αναζητώντας τα υποψήφια προς διάρρηξη καταστήματα. Μόλις εντόπιζαν το κατάλληλο κατάστημα ο 34χρονος το προσέγγιζε και χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα διαρρηκτικά εργαλεία, παραβίαζε τις κεντρικές θύρες ή παράθυρα αυτών και αφαιρούσε ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικά ποσά». Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν 9 περιπτώσεις (Γλυφάδα, Σαρωνίδα, Ηλιούπολη, Κορωπί, Καλύβια, Παλαιά Φώκαια και Νέα Φιλαδέλφεια). Τα μέλη της συμμορίας είχαν συλληφθεί και στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα