Διαρρήξεις στο Χαλάνδρι: Στα χέρια της Αστυνομίας οι «εισβολείς των απογευμάτων»

Τέλος στη δράση της συμμορίας που έκανε δύσκολα τα… απογεύματα των κατοίκων του Χαλανδρίου, όπου εστίαζε τη δάση της, με διαρρήξεις-εισβολές σε σπίτια. Μέσα σε αυτοκίνητο, ενώ κινούνταν στα Βριλήσσια, αστυνομικοί είδαν τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες, τους οποίους θεώρησαν ύποπτους, καθώς εδώ και καιρό αναζητούσαν δράστες διαρρήξεων στην ευρύτερη περιοχή. Από την αρχή του ελέγχου, οι υποψίες τους αποδείχθηκαν αληθινές.

Του Πέτρου Καρσιώτη

«Κατά

τον έλεγχο του οχήματος», σημειώνει η Αστυνομία, «βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν κατσαβίδι, κινητό τηλέφωνο και πλήθος κοσμημάτων (δαχτυλίδια, ρολόγια, σκουλαρίκια κ.λπ.), την κατοχή των οποίων δε μπορούσαν να δικαιολογήσουν και οδηγήθηκαν στο  Αστυνομικό Τμήμα Βριλησσίων». Με επιτόπια έρευνα από τους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ, διαπιστώθηκε πως το κινητό τηλέφωνο είχε αφαιρεθεί  λίγο νωρίτερα από οικία στην περιοχή του Χαλανδρίου. Έτσι, οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλανδρίου. «Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χαλανδρίου», συνεχίζει η Αστυνομία «προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, κυρίως απογευματινές ώρες, εισέρχονταν σε οικίες στην περιοχή του Χαλανδρίου, αφού πρώτα είχαν παραβιάσει τα παράθυρα ή τις μπαλκονόπορτες και αφαιρούσαν κοσμήματα και τιμαλφή.

Ψάχνουν εμπλοκή και σε άλλες εγκληματικές δραστηριότητες

Ακολούθως διέθεταν τα κλοπιμαία άμεσα προς πώληση σε αγοραστές αφενός για τον πορισμό εισοδήματος και αφετέρου για να καταστεί αδύνατη η ανεύρεσή τους». Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας εξιχνιάστηκε επιπλέον μία περίπτωση κλοπής από διαμέρισμα στο Χαλάνδρι. Συγκεκριμένα, οι εμπλεκόμενοι αναρριχήθηκαν σε μπαλκόνι 1ου ορόφου, έθραυσαν το τζάμι της μπαλκονόπορτας που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του κτηρίου και αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και κοσμήματα. Κατασχέθηκαν τα κινητά του τηλέφωνα καθώς και το όχημα, που χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές τους.

Σε βάρος των συλληφθέντων, ηλικίας 18, 20, 24, 27 και 38 ετών σχηματίστηκε δικογραφία  για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια. Οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και η έρευνα, προσθέτει η Αστυνομία, για τον εντοπισμό του εύρους της  εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διαρρήξεις, Χαλάνδρι, Αστυνομίας,diarrixeis, chalandri, astynomias