Διαρρήκτες «σήκωναν» αυτοκίνητα γύρω από το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης»

Μέσα στο τερέν του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Ιντέγιε Μπράουν και τα άλλα «παιδιά» ξεσήκωναν τους οπαδούς του Ολυμπιακού με τις απίθανες ενέργειές τους και στα πέριξ του γηπέδου κάποιοι άλλοι, με τις δικές τους… περίτεχνες ενέργειες, σήκωναν συστηματικά αυτοκίνητα!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Διαρρήκτες «high-tech», με «εργαλείο» έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, στον οποίο είχαν εγκαταστήσει ειδικό λογισμικό πρόγραμμα απενεργοποίησης του immobilizer, έθεταν σε λειτουργία τα αυτοκίνητα, κατά προτίμηση πόλης,

των ανυποψίαστων θυμάτων τους και τα εξαφάνιζαν.

Οι νεαροί οπαδοί, από τους ξέφρενους πανηγυρισμούς, έπεφταν στους… οδυρμούς, αμέσως μόλις ο διαιτητής σφύριζε τη λήξη των αγώνων και έτρεχαν να φύγουν με τα αυτοκίνητά τους.

Οι περισσότερες κλοπές αυτοκινήτων πόλης είχαν καταγγελθεί σε δύο από τα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού, δηλαδή εναντίον της Μπάγερν Μονάχου για το Τσαμπιονς Λινγκ και μετά τον αγώνα για το πρωτάθλημα εναντίον της ΑΕΚ, που έληξε με νίκη των «ερυθρολεύκων».

Μετά τις συνεχείς καταγγελίες νεαρών οπαδών ότι τα αυτοκίνητά τους κάνουν… φτερά, όσο εκείνοι έβλεπαν τους αγώνες, κινητοποίησε την Αστυνομία. Άνδρες της ΔΙΑΣ, που είχαν στήσει επιχείρηση, έπιασαν «στα πράσα» δύο… τεχνίτες των κλοπών και τους οδήγησαν στον εισαγγελέα για κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Οι δράστες εντοπίσθηκαν να περιφέρονται ύποπτα πέριξ οχημάτων, που βρίσκονταν σταθμευμένα κοντά στο γήπεδο Καραϊσκάκη, στο Νέο Φάληρο, τη στιγμή που διεξαγόταν ο αγώνας του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Όπως διαπιστώθηκε λίγο νωρίτερα, μαζί με δύο συνεργούς τους, που αναζητούνται, είχαν αφαιρέσει δύο αυτοκίνητα.

Στην κατοχή τους, αλλά και σε έρευνες στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής με εγκατεστημένο ειδικό λογισμικό πρόγραμμα απενεργοποίησης της ασφάλειας των οχημάτων (IMMOBILIZER).

-Μία ειδική συσκευή σύνδεσης του Η/Υ με το όχημα.

-Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

-Πλήθος αποσυναρμολογημένων τμημάτων αυτοκινήτων (τμήματα κινητήρων, φανάρια, καντράν κλπ).

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί 8 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων στο Νέο Φάληρο, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των συνεργών τους και τη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα