Διαψεύδουν τα περί καταθέσεων μεταναστών

«Διερευνώνται από τη δικαιοσύνη οι καταγγελίες για το ναυάγιο των μεταναστών», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, μετά και τις διεθνείς επικρίσεις που δέχτηκε η Ελλάδα για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι. Μιλώντας στον στον Αlpha 989 αντέτεινε μάλιστα πως «υπάρχουν καταθέσεις ανθρώπων που λένε ότι "μας βοήθησε το Λιμενικό"».

«Δεν συνέβη ποτέ αυτό, οι πρόσφυγες δεν έδωσαν ποτέ καταθέσεις, δεν γνωρίζουν καν αγγλικά. Όποιος θέλει να ρωτήσει τους πρόσφυγες τι ακριβώς συνέβη ας έρθει αύριο (25/01) στην συνέντευξη τύπου στις 12.00

στο Σύνταγμα» δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο συνοδός ενός εκ των διασωθέντων προσφύγων, απαντώντας στις πρωινές δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας.

«Δεν ήταν μια προσπάθεια βίαιης επαναπροώθησης μεταναστών, το στίγμα που εντοπίστηκε το σκάφος ήταν ανατολικότερα από το σημείο που βυθίστηκε. Αυτό σημαίνει ότι το σκάφος κινούνταν προς το Φαρμακονήσι» πρόσθεσε ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Υπογράμμισε ακόμη πως «δεν υπάρχει διάθεση από κανένα στέλεχος του Λιμενικού να μη βοηθήσει άνθρωπο στη θάλασσα», τονίζοντας πως «αν έλεγε κάτι τέτοιο, θα προσέβαλε τις 2.000 στελέχη του Σώματος».

Κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ ότι βιάστηκε να κάνει καταγγελίες.

Ανεξάρτητη έρευνα ζητά η αρμόδια εσωτερικών υποθέσεων της Ε.Ε.

Στο τραγικό περιστατικό του ναυαγίου αναφέρθηκε και η ευρωπαία επίτροπος, αρμόδια για τις Εσωτερικές Υποθέσεις Σεσίλια Μάλμστρομ, εκφράζοντας τη λύπη της, καθώς και την επιθυμία να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα.

Προσερχόμενη στο Ζάππειο για το άτυπο συμβούλιο της ΕΕ των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, που διεξάγεται σήμερα (24/01) στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής Προεδρίας, σημείωσε ακόμη πως η Επιτροπή είναι σε στενή συνεργασία με τους έλληνες υπουργούς, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πιο λειτουργικό σύστημα ασύλου.

Όπως είπε, η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει πρόοδο, αλλά είναι πολλά που πρέπει να γίνουν.

«Έχουμε κάνει πολλά για την Ελλάδα στο θέμα της μετανάστευσης ... Έχουμε υποχρέωση όλοι στην ΕΕ να βοηθήσουμε» σημείωσε, καταλήγοντας, ενώ επισήμανε ότι η Γερμανία και η Σουηδία έχουν δεχθεί τον μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών.

Διαβάστε επίσης: Ερωτήματα για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι

Keywords
Τυχαία Θέματα